3.6
3.6
Sleuth - Spårhunden

En deckarförfattare, som älskar lekar och teater, bjuder in sin frus älskare till sitt hus för att diskutera situationen...
Originaltitel | Sleuth |
Regissör | Joseph L Mankiewicz |
Manus | Anthony Shaffer |
Genre | Thriller, Mysterium, 70-tal |
Skådespelare | Michael Caine, Laurence Olivier |
Sedan smarta (och osmarta) vändningar blivit vardagsmat, så har jag blivit betydligt mer luttrad. Därför känns det övergripande konceptet aningen förlegat. Men de får ihop allt på ett smakfullt sätt. Dialogen är klanderfri och så är även Caine. Litet minus för det klena ljudarbetet (olika tagningar har olika ljudbild). Längden på filmen är inget problem, utan det känns som att varje minut fyller sin funktion. Men jag kom aldrig på mig själv med att jubla. Stabilt, är nog det ord som passar bäst. (9-/15)
[rek. 3] En mycket, mycket bra film som nästan helt och hållet vilar på skådespeleriet, som är fullkomligt briljant av Olivier och Caine! Mycket bra manus och dialogen är förträfflig. Femman är inte långt borta!!! Mycket, mycket bra!!! 4+/5-
Hysteriskt rolig och skådespelarna briljerar
Ja denna var ju sjukt bra, ska se remaken nu, lär jag ångra.
Det bästa jag sett på länge, en ren fröjd! Tänkte knappt överhuvudtaget på klockan, trots att speltiden klockade in på över två timmar. Laurence Olivier och Michael Caine är för jävla lysande i huvudrollerna och samspelet mellan dem och vändningarna i intrigen är så utsökta att man ser hela filmen med ett leende på läpparna. Känns ganska mycket Hitchcock, vilket givetvis tilltalar ett fan som jag. Här sätter vi en femma, fanimig. Gjorde hela min kväll!
Riktigt bra men slutet lämnar mig onödigt förvirrad vilket irriterar mig för det är så sjukt onödigt. Annars är det mycket bra rakt igenom, spännande och underhållande vare sig jag genomskådar deras villfarelser eller ej.
Har sett remaken så plotten va spoilad (3eng ord i en mening gör mig förfärad o därför nöjd )
När man för över en teaterpjäs till filmmediet så kan det verkligen gå hur som helst. Här har vi ett lyckat fall där vi får ta del av en väldigt välskriven pjäs/manus som ger utrymme för skådespelarna Michael Caine och Laurence Olivier att briljera. Detta är alltså en film i min smak men som samtidigt faller i betygskaln p.g.a. en alltför lång speltid. 4-
Väldigt intressanta karaktärer och rent allmänt en skön grej, men själva filmatiseringen hade gott kunnat vara lite mer ambitiös.
Nej banne mig, jag pallar verkligen inte. Usch. Stängde av efter 10 min.