Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Smala Sussie


Erik är en inte allt för framgångsrik förläggare i Stockholm. En dag får han veta att hans oskuldsfulla lillasyster Smala Sussie är försvunnen. Han beger sig, rätt så motvilligt, tillbaka till sitt barndoms Värmland.


Originaltitel Smala Sussie
Alternativ titel Slim Susie
Regissör Ulf Malmros
Manus Ulf Malmros, Petteri Nuottimäki
Genre Komedi, Kriminalare, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Tuva Novotny, Jonas Rimeika, Björn Starrin, Kjell Bergqvist, Malin Morgan, Lotta Tejle, Michael Nyqvist, Lena Dahlman, Johan Östling, Anders Blomberg, Nicky Horn, Bengt Alsterlind, Lena Wallman-Alster, Rolf H Karlsson, Olle Wirenhed, Vilma Rogsten-Zammel
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16776
Filmnummer 13836

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av johan_j
Erik arbetar som förläggare i Stockholm. Det går inte så jättebra. En dag får han reda på att hans lillasyster Smala Sussie är försvunnen. Motvilligt går han tillbaka till Värmland, dä...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av weng-weng
Ulf Malmros, själv uppvuxen i Molkom, återvänder i Smala Sussie till miljöer som liknar hans egna hemtrakter. Filmen är inspelad i Bengtfors i Dalsland, men utspelas i värmländska Bruket. Här...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av connya
Filmer kan vara fantastiska för den vackra historien de berättar - för att de talar direkt till vårat hjärta och berättar någonting som berör oss. Film kan också vara en hyllning till någont...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av Loomis
Förhandssnacket var att Malmros försökt vara en ”Tarantino” och visst kan man se intentionerna men resultatet är så svenskt det bara kan bli. Och det i negativ mening då Malmros inte vågar k...   Läs mer »

Skapad 2019-12-12 av mikaelam
När jag skulle sätta igång filmen för första gången hade jag inga höga förväntningar. Ungefär en halvtimme in i den avskydde jag den, den var äcklig, den var rå och fylld av patetiska byf...   Läs mer »

Kommentarer


Count_Duckula
2020-11-07
Såg den första gången på en lumpenbuss mellan Stockholm-Karlskrona back in 2007. Var till en början inte överdrivet entusiastisk, men jag visste ju heller ingenting om den. Det tog knappt fem minuter innan jag var inne i den och skrattade hej vilt. Sedan dess har jag väl sett om den 2-3 gånger, senast igår, och den är fortfarande minst lika rolig. En något oförtjänt bortglömd svensk pärla.
RockSnack
2020-08-30
Jag gav den här en fyra först, men såg om den med en kompis en månad senare och då var det inte alls samma grej. Filmen var inte lika rolig längre. Vissa saker funkade fortfarande; Bland annat Kjell Bergqvist i allmänhet, Pölsas galna påhitt och det energiska soundtracket. Resten är stört och småkul, och trots att jag brukar uppskatta det så får sänka till en trea.
Nydahl75
2020-05-31
” Pölsa, det sitter fyra knarkare i din soffa! Fyra bara? Den ska ju va fullsatt.”
Albion
2019-02-17
En tokgalen film från början till slut, men det är alldeles för lågt det här. Tramsigt och dessutom drogliberal. Nej detta var inte bra. Betyget blir en svag 2;a, dvs 2-
Nalleman
2019-02-09
Inte särskilt roligt faktiskt. Tyvärr är ju Kjell Bergqvist med och det blir det ju inte bättre av.
Rai
2018-11-19
Dålig... Suck!!!
Murvel48
2016-12-14
Försöker vara alldeles för smart för sitt eget bästa. Det blir inte bra bara för att man talar värmländska. Det blir för mycket av allting.
RustyFilm
2016-12-10
Om man utgår från en riktigt bisarr historia lägger till mängder av buskis och lite PulpFiction och sedan sätter på en bonläpp till regissör som i sin tur anlitar Kjell B som skådis, ja då blir det inte bättre än så här
wasteoftime
2016-12-04
Jag tyckte bättre om den här första gången jag såg den, det är väl inte överdrivet oväntat, men jag blev ändå lite besviken. Jag tycker ändå att Malmros har viss potential och har något i sina filmer som är attraktivt. Och vissa saker i detta är bra och charmigt, men på det hela känns det lite väl extremt, som att den försöker lite för mycket. Drar extremerna lite väl mycket på till sin spets. Det är okej, men inte mer, men inte hellre mindre. 0,1 på SH-skalan.
Stygga-Vargen
2016-10-28
Skön humor, skön story och bra skådespelare! En av de bättre svenska filmerna som gjordes under 00-talet. Svag 5:a.
Visa äldre kommentarer »