Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Smålänningar


I Värnamo bor familjen Söderlund där gamle gubben Söderlund har en mekanisk verkstad. Hans sonson Gustav har uppfunnit en ny sorts utombordsmotor som man hoppas tjäna pengar på.


Originaltitel Smålänningar
Regissör Gösta Rodin
Manus Torsten Lundqvist, Gösta Rodin
Genre Komedi, Romantik, 30-tal
Skådespelare Sigurd Wallén, Sture Lagerwall, Thor Modéen, Eric Abrahamsson, Sickan Carlsson, Torsten Winge, Hjalmar Peters, Nils Jacobsson, Bror Olsson, Emmy Albiin, Julia Cæsar
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 49
Filmnummer 8266

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


FabianBom
2015-11-04
Wallén är tråkig och trist, men filmen räddas av Modéen och Carlsson, detta är filmen, man kan se i Anderssonskans kalle i busform -73.
DrVergerus
2014-10-23
Väldigt trevlig. Den stora behållningen är förstås Modéen och Sickan. Fascinerande att Johnny Bode medverkar.

2014-09-24
Egentligen en rätt trött och seg film. Dessutom - pratade någon småländska i filmen? Den kanske väl snälla trean baseras på att jag gillar Thor Modéen och att den är intressant då det är den enda långfilm som Johnny Bode medverkar i.
altemark
2007-12-26
Överraskande spännande. Underlig humor; t.ex. repliken "din anal-analfabet!"
yrkeschaufföre
2006-02-09
Som svensk 30-talsfilm är mest...Jag kommer "nästan" från Värnamo men det var bara järnvägsstationen jag kände igen! kul åxå att lillkillen på Värnamomarknad pratade den allra bredaste av stockholmska!
rotkiV_3
2004-11-30
Såg denna för bara några dagar sedan och tyckte att den var ganska bra... berodde säkert mest på att jag kommer ifrån Värnamo...
baba_jaga
2004-11-26
staten: se bara "adam och eva", "tomten är far till alla barnen", eller varför inte "mannen som log". Där har du tre svenska filmer som gör att armageddon känns som ett riktigt mästerverk.
Johan_Beck
2003-03-28
En bra gammal svensk film. Thor Modéen är rolig och Sickan Carlsson är söt!
staten
2002-11-06
Utan konkurrens den sämsta svenska film jag någonsin sett. Vad som oroar mig är att det rimligen måste finnas de som är ännu sämre.