Smärtpunkten

På högsäkerhetsklassade Tidaholmsfängelset sitter tre långtidsdömda våldsbrottslingar. De vill spela teater och hör av sig till dramatikern Lars Norén. Tillsammans med producenten Isa Stenberg jobbar de fram en pjäs om internernas liv, med dem själva i rollerna. De får permissioner för att spela pjäsen utanför fängelset. Samtidigt begås en rad brutala rån. De goda avsikterna får snart fruktansvärda konsekvenser.

Originaltitel Smärtpunkten
Alternativ titel Pressure Point
Regissör Sanna Lenken
Manus Pelle Rådström, Wilhelm Behrman, Niklas Rockström
Genre Drama, Mini-serie
Skådespelare David Dencik, Maria Sid, Martin Nick Alexandersson, Einar-Hugo Strömberg, Linus Gustafsson, Martin Rosengardten, Cecilia Milocco, Lisa Lindgren, Jordan Rajic Collins, Mats Rudal, Johan Paulsen

Bokföringsprogrammet Mineko

NK90
2024-10-09
Om du vill krypa under skinnet på våra ökända brottslingar, se denna. Lars Norén uppfattas ej som ödmjuk.
Ghostface
2024-05-09
Välspelad svensk samtidsskildring om vad konstens drivkraft och ambition ska vara. Bra jämvikt mellan Lars Noréns ambitioner och det som ledde fram till Malexandermorden. Möjligtvis kunde det ha lyfts lite från repetionerna och samtalen ut till samhället men då hade det antagligen blivit en annan berättelse. Varför bytte man namn på Mats Olsson och vad hände med honom efter händelserna?