2.4
2.4
Snabbare än döden

En ensam cowboy rider in i en stad. Fast denna gången är det en kvinna, spelad av Sharon Stone, som ska rensa upp staden på banditer. Gene Hackman spelar åter igen en ond cowboy som styr en stad. Denna gången anordnar han en tävling där man ska duellera en mot en tills det bara är en kvar och vinnaren får en viss prissumma.
Originaltitel | The Quick and the Dead |
Regissör | Sam Raimi |
Manus | Simon Moore |
Genre | Action, Thriller, Western, 90-tal |
Skådespelare | Sharon Stone, Gene Hackman, Russell Crowe, Leonardo DiCaprio, Tobin Bell, Lance Henriksen, Roberts Blossom, Kevin Conway, Keith David, Gary Sinise, Mark Boone Junior, Olivia Burnette, Sven-Ole Thorsen, Woody Strode, Pat Hingle |
Vilket nedköp denna film blivit med åldern...älskade den när den kom ut 95 och kändes då väldigt speciell och nyskapande då självaste skräckmästaren tog sig an en western, vid den tidpunkten så kände dom flesta till Sam Raimi genom hans bisarra skräck-splatter filmer Evil Dead och att se han ta sin stil till att göra en typ av spaghetti western med splatter var något helt nytt och väldigt vågat och coolt, all kred för att Hollywood vågade ta ut svängarna på den tiden och sedan dess har Sam Raimi blivit en respekterad och mycket bättre regissör och gjort många bra filmer men denna film idag är inte bra, nu ser man alla brister mycket enklare och bättre och den har som sagt inte åldrats väl, det är en rätt patetisk film faktiskt, en hämnd western utan substans eller ens bra skådespel. Både Russell Crowe och Leonardo DiCaprio var väldigt unga och relativt okända mer än någon större film och mycket tv-serier i bagaget, Russell Crowe känns mer som att han är någon annanstans än i filmen och DiCaprio spelar över å det grövsta, så detta var innan han verkligen brakade lös som en av Hollywoods bästa som han är idag, Sharon Stone har aldrig varit en bra skådis och det visar hon tydligt här, den som dock alltid är bra i allt han är med i och likaså här är Gene Hackman som räddar hela filmen från att bli en total kalkon för övriga skådisar som Gary Sinise och Lance Henriksen t.ex är med alldels för lite för att ens kunna bedöma, så som sagt, gillade stilen som Sam Raimi tog med in i western genren när den var ny på 90 talet och man hade inte så mycket kunskap om kvalité men då idag när man verkligen ser den med vuxna ögon och mer kunskap om filmskapande så är detta en ganska kass B-film faktiskt och det var inte lika roligt eller coolt som jag ville minnas den, betyget blir en dock ändå en stabil 2:a för Gene Hackmans briljans och enda karaktär som får en att behålla det redan låga intresset.
Var allt för uppenbar och allt för töntig. Hade det inte varit för att kända skådespelare varit med i filmen hade den varit klappusel. Höjer väl kanske inte filmen i sig men gör den mer sevärd. Nä, ha den på i bakgrunden som max.
Jag gillar den!
Den är cool på något vis, sen är Sharon Stone otroligt snygg!
Åh fy fan, vad var det här. Förutom några hyfsade skådespelarinsatser är detta något av det dummaste jag sett. Och Sharon Stone, skojar dom? Nä, det här var bara pinsamt.
Svag fyra. Gillar verkligen stilen som är en hyllning och en pastisch på gamla western-rullar på samma gång. Det är dessutom välbehövligt med en western som utmanar de stela könsroller som dominerar genren. Som sådan är det en frisk och skön tappning rätt igenom som knappt höjer en annars rätt vanlig rak film över medelbetyget.
Relativt bra westenrulle med massor av spännande revolverdueller. Kul med en kvinnlig westernhjälte, en roll som Sharon Stone gör bra. Många bra och namnkunniga skådisar höjer filmen, bl.a en ung DiCaprio och Crowe. Gene Hackman gör rollen som skurk bra. Storyn är okej, jag gillar den skämtsamma tonen. Fint foto. Svag 3:a.
Leonardo DiCaprio spelar ung rebell, Sharon Stone sexig och kaxig dam på besök, Hackman byns elaka översittare och Russel Crowe en präst som slutat synda. Man kan inte klaga på rollistan i denna western som bjuder på ett enkelt manus. En no-brain-movie som är mer underhållande än bra men inte alls så dålig som kritiker fått för sig. 2+
Efter att ha sett filmen ännu en gång så höjs betyget till en fyra.
Fräck thriller/western som har ett snyggt foto. Den drar en hel del åt thriller-hållet med obehagliga vibbar lurandes egentligen hela filmen igenom. Sharon Stone funkar helt okej som snabbskjutande hämnare och Gene Hackman är ju som klippt och skuren för rollen som vidrigt kräk vilket han spelat många gånger. Crowe och DiCaprio lägger till ytterliggare stjärnstatus i en på det stora hela helt okej western-rulle.
Underbar! Klippningen och montage-delarna var skit nice, sådant man aldrig får se annars typ! Mycket lek med fotot också! Och jag gillar inte westernfilmer annars!