Snilleskolan
Chris är huvudhjärnan som bara vill festa, Mitch är det 16-åriga underbarnet och Lazlo har den bästa hjärnan i USA, men lever i sin egna värld... nämligen i Chris garderob. Trots att de egentligen borde arbeta hårt på ett laboratorieprojekt har de tid att förvandla sovsalen till skridskobana, ta isär en nörds bil och bygga ihop den igen i hans sovrum, dra igång ett enormt beachparty i aulan, komplett med lagun och bikiniklädda skönheter.

Originaltitel | Real Genius |
Regissör | Martha Coolidge |
Manus | Neal Israel, Pat Proft |
Genre | Komedi, 80-tal |
Skådespelare | Val Kilmer, William Atherton, Gabe Jarret, Michelle Meyrink, Patti D'Arbanville, Robert Prescott, Jon Gries, Stacy Peralta, Ed Lauter, Louis Giambalvo, Beau Billingslea, Joanne Baron, Paul Tulley, Sandy Martin |
En sån härlig rulle, Val Kilmer på högvarv. Det går bara att njuta av humor n i den här rullen. En härlig gammal klassiker.
Charmig åttiotalsrulle, med en toksnygg Val Kilmer. Svag trea.
Småcharmig tonårskomedi med en rolig Val Kilmer.
Samma skola som jag gick i ...förut!
nostalgipoäng
Tyckte den var rätt kul när jag var yngre men man får lite högre krav med tiden...
Jag förväntar mig att en komedi ska vara rolig, Snilleskolan är en 105 minuters pina. Jag trodde aldrig att filmen skulle ta slut. Kliar mig i röva och funderar på vem som godkänner sån här skit och sen producerar det. Trodde att jag skulle få en rolig nostalgikick av en åttiotalsfilm men så blev det inte.
Val Kilmer är verkligen inte bra i den här filmen.
Jag stör mig på Val Kilmers överspel.
Nördkultur!