billiga elavtal

billiga elavtal

Snowpiercer

Efter ett misslyckat experiment att stoppa den globala uppvärmningen, dödar en ny istid allt liv på jorden förutom en grupp människor ombord på tåget Snowpiercer. På tåget har ett klassystem växt fram, men missnöjet växer och en revolution kommer allt närmare. Baserad på serieromanen Le Transperceneige av Jacques Lob och Jean-Marc Rochette från år 1982.

Originaltitel Snowpiercer
Alternativ titel Le Transperceneige
Regissör Bong Joon-ho
Manus Bong Joon-ho, Kelly Masterson
Genre Drama, Action, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Chris Evans, Jamie Bell, Song Kang-ho, Ko Ah-sung, John Hurt, Tilda Swinton, Ed Harris, Ewen Bremner, Octavia Spencer, Marcanthonee Reis, Luke Pasqualino, Alison Pill, Vlad Ivanov, Adnan Haskovic, Steve Park, Tómas Lemarquis, Paul Lazar, Emma Levie

Skapad 2019-12-20 av saggesaliv
Året är 2035. Efter ett misslyckat försök att en gång för alla lösa problemet med global uppvärmning, så har en ny istid kommit till jorden och utrotat dess befolkning. De få människor som ...   Läs mer »

Christofer
2020-08-20
2020-08-17: Försökte se den i omgångar, men efter en knapp timme fick det räcka. Helt ologisk, man bryr sig inte ett dugg om en enda karaktär och det var löjligt på precis alla fronter. Ingen över 15 bör uppskatta det här.
Supernaut
2020-03-28
Svag trea. Snygg och spännande i början men tappar snart farten. Känns som den saknar starka idéer och tematik. Trevar med lite övertydligheter kring klasskrig, sen blir det mest otydlig och segt.
karlmats
2020-02-21
Jag är ju väldigt svag för postapokalyptiska miljöer och det finns många delar här som är fascinerande, framför allt de visuella skildringarna av denna frusna värld. Historien känns som att den håller ihop betydligt bättre på ett allegoriskt plan men även där kan jag känna att det blir lite väl övertydligt vad Bong försöker säga. Rent praktiskt har jag väldigt svårt att se händelseförloppet från katastrofen till 17 år senare och att tåget skulle se ut så som det gör så långt senare. Det är nog en idé som är bättre på pappret än på vita duken, Evans, Harris och Song gör det alla bra, men helheten klickar inte riktigt och då får jag stanna på en stark 2a. Det är ändå kul att se en regissör som har en tydlig vision och vågar fullfölja den och visst vill man se ännu mer av honom.
vonadel
2020-01-22
Ganska intressant story, men genomförandet är väl sådär. Lite kul att se Evans i den, det visste jag inte innan jag såg den. Denna roll hade nog aldrig gjort idag, dock. 5/10
apmannen
2019-11-04
Svårt att se hur nån som heter Bong kan göra en sån oskön film.
92axha10
2018-12-18
Inte intresserad. Kan förstå om man gillar den här men jag är inte en av dem.
deswhip
2018-11-13
Det märks att det är en asiatisk regissör... Välgjort förvisso, överdrivet stilistiskt och trovärdighet bryr man sig inte så mycket om. Jag sätter svag trea (kunde satt stark tvåa), den är ändå underhållande och speciell, därför sevärd.
Rele
2018-11-13
Den här filmen är dålig. Jag måste ändra mitt betyg från en trea till en tvåa.
Marrudin
2018-03-28
Detta är en film som inte vet om den vill utge sig för att vara trovärdig eller tramsig, ett spännande koncept som absolut kunde blivit något. Nu blev det bara nån slags ologisk och konstig saga där man får budskapet upptryckt i ansiktet. Vissa av fightingscenerna var dock förvånansvärt väl genomförda.
nomourn
2018-03-01