3.4

Snuff Movie

Angelas lärare hittas död framför en stor videoskärm på skolan hon går på. Av ren nyfikenhet plockar hon på sig bandet som läraren tittat på och finner att kassetten innehåller en snuffmovie, en film där människor dödas på riktigt. Hon börjar tillsammans med sin udda kompis Chema, en vålds- och splatterfantast, att undersöka var filmen kommer ifrån.

Originaltitel Tesis
Alternativ titel Thesis
Regissör Alejandro Amenábar
Manus Alejandro Amenábar
Genre Drama, Thriller, Skräck, 90-tal
Skådespelare Eduardo Noriega, Fele Martinez, Ana Torrent

Skapad 2019-12-22 av CyberShrimp
Ángela är filmstuderande och ska skriva en avhandling som behandlar ämnet filmvåld. Hon får det svårt att hitta material tills hon kommer i kontakt med en annan student som heter Chema. Han är ...   Läs mer »

STHRUDTS
2020-05-01
Gött lökig skräck-satir i stil med Scream men utan samma fingertoppskänsla.

2017-05-16
Denne er riktig bra og vellagd. Flinke skuespillere.
Docklands
2015-11-26
Känslan är mera italiensk än spansk, troligen för att det är väldigt mycket paralleller till Deodato, Fulci, Bava med flera än till Spaniens egna skräckmästare. Som en helhet är det en rätt okej tolkning av hur någon skulle kunna försöka profitera på att tillverka snuff (eller som det senare faktiskt har försökts). Vist har man tryckt in lite löjliga klichéer för att göra det till en mainstream film, vilket gör mig lite kluven. För jag trodde den skulle vara mycket mera våldsman än den visades sig vara (har sett de längsta versionen). Många recensioner och kritiker har gett skenet av att den innehåller långa segment av faux snuff, vilken den absolut inte har. Snuff-temat är inte grafiskt värre än det skulle vara i Beck-film.
CinemaStrange
2015-02-16
Inte det mest originella jag har sett men den höll endå intresset uppe för sitt udda tema
amam
2014-09-06
Svag trea. Jag kan uppskatta var den här filmen kommer ifrån och vad den försöker göra men den är ganska förutsägbar. Och varför gick dom inte till polisen vid nåt tillfälle?
11h30
2014-03-17
överraskande dålig, förutsägbar och alldeles, alldeleees för lång. själsmässig tortyr, och när man trodde att det äntligen var över kommer den, dödsstöten; synen av hur hur mkt bra betyg den fått. nej.
C_Gable
2012-11-18
Bra film. Trodde det skulle vara en b-film när jag läste om den, men den överraskade och var intressant. Inte så mycket skräck i den som jag ville ha, men det är en smaksak.
LefthandLuke
2012-11-04
Bra film. Men lite förutsägbar i vissa partier
Halofreak92swe
2012-10-16
Idén är intressant och spännande men den här filmen var inte så värst bra. Vill man se en riktigt grym film som handlar om samma sak så ska man se "Super 8 - Eight Millimeter" med Nicolas Cage från 1999.
Xenox
2012-08-13
Överraskande bra skräckfilm. Stark trea.