Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Snövit och de sju dvärgarna


Den unga prinsessan Snövit bor med sin fåfänga styvmor drottningen i ett slott. Varje morgon frågar drottningen en magisk spegel vem som vackrast i landet är. Hon är van vid att höra spegeln svara att hon skönast av alla är men en dag svarar spegeln att Snövit har blivit vackrare. Detta gör drottningen rasande och hon beordrar en jägare att ta med Snövit ut i skogen för att döda henne. Jägaren har dock inte hjärta att döda Snövit och ber henne istället att fly in i skogen. Rädd och vilsen irrar Snövit runt tills hon hittar en tom stuga. Baserad på den klassiska sagan "Schneewittchen und die sieben Zwerge", först återgiven av bröderna Grimm år 1857.


Originaltitel Snow White and the Seven Dwarfs
Regissör David Hand
Manus Ted Sears, Richard Creedon, Otto Englander, Dick Rickard, Earl Hurd, Merrill De Maris, Dorothy Ann Blank, Webb Smith
Genre Animerad, Familjefilm, Romantik, Musikal, Fantasy, 30-tal
Skådespelare Adriana Caselotti (röst), Lucille La Verne (röst), Eddie Collins (röst), Pinto Colvig (röst), Billy Gilbert (röst), Otis Harlan (röst), Scotty Mattraw (röst), Stuart Buchanan (röst), Moroni Olsen (röst), Harry Stockwell (röst), Roy Atwell (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11413
Filmnummer 3381

Recensioner

Skapad 2019-12-10 av BobbyPeru
Den första Disney-filmen är inte bara den bästa utan också en film som kan mäta sig med vilka andra filmer som helst. Walt Disney och hans kolleger gjorde bara kortfilmer innan, främst med den s...   Läs mer »

Skapad 2019-11-16 av Stygga-Vargen
Att titta på tecknade filmer var bland det bästa jag visste när jag växte upp och givetvis var Disney den stora favoriten även om det blev lite annat också ibland. En gammal tecknad Disney-klass...   Läs mer »

Kommentarer


myslas
2021-01-01
Förtjänar kanske en femma enbart för dess tekniska prestationer och historiska betydelse för animerad film. Men ska jag ge ett betyg baserat på filmens kvalitet kan jag inte gå riktigt så långt. Det är en mycket bra film men Disney skulle snart bli bättre på historieberättandet och ta animerade långfilmer till ännu högre höjder.
Ful_fisk
2020-09-20
En så förbannat fin och och trollbindande film! Fascinerande hur stilbildande den har varit då det fortfarande känns som att en sådan otroligt stor del av alla tecknade filmer är så inspirerade av detta original. Har ett par passager som är lite av det segare slaget, medan somliga andra är värda toppbetyget. Sångerna är fantastiska och häxan mycket underhållande. Fina dvärgar, fina djur. En riktig klassiker!
Redwood
2019-01-20
Top notch.
Rai
2018-01-19
Bara för att det är en klassiker betyder inte att den är bra...
Stygga-Vargen
2017-05-03
Snutten de brukar visa på julafton kan jag ju utantill vid det här laget men jag har nog aldrig sett hela filmen förut, men det är jag glad att jag gjorde. Det här är en riktig klassiker. Den gör sig riktigt bra på Blu-ray.
vonadel
2017-04-13
En klassiker som jag inte kan ge mindre än en 4. Disneys första långfilm. Troligen den första Disney-film jag såg på bio också. Kanske också var det denna film som fick mig att alltid känna en extra skräck för häxor. Härligt att se den på remastrad blu ray. 7/10
Tatty
2016-05-14
Älskar filmen. Så rolig, gullig, underbar och spännande film.
Ghostface
2016-01-05
Det är fyllt av fina bilder men det är en inte alltför engagerande historia eller 1937 var det kanske det.
Zeylon
2015-12-29
Egentligen en tvåa men den är riktigt snyggt gjord och sen är det trots allt en barnfilm.
idaho1981
2015-12-28
Filmen är fantastiskt gjord och mycket vackert tecknad. Dvärgarna är sköna och ok skurk i drottningen. Dock är Snövit så pass svag och tråkig som karaktär att det drar ner poängen från fyra till trea.
Visa äldre kommentarer »