Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Solaris


En psykolog anländer till en rymdstation som kretsar kring vattenplaneten Solaris. Han upptäcker att expeditionens ledare har dött under mystiska omständigheter. Andra underliga händelser tar vid, såsom att gamla bekantskaper till besättningen dyker upp, även om de råkat vara döda ett längre tag.


Originaltitel Solaris
Regissör Steven Soderbergh
Manus Steven Soderbergh
Genre Drama, Romantik, Science Fiction, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare George Clooney, Jeremy Davies, Natascha McElhone, Viola Davis, Ulrich Tukur, John Cho, Morgan Rusler
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3504
Filmnummer 8569

Recensioner

Skapad 2019-11-28 av Kiril
Kombinationen Soderbergh-Clooney har varit framgångsrik två gånger förut i form av ”Out of Sight” samt ”Ocean’s Eleven”. Frågan är om det blir tredje gången gillt i form av denna remake av...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av billybob
På en rymdstation som kretsar i bana kring en havsvärld kallad Solaris upptäcker en psykolog att den tidigare befälhavaren dött under mystiska omständigheter. Han börjar forska och finner snart...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av JoeZ
Kubricks 2001 möter The Sphere Själva handlingen börjar vid en rymdstation nära en planet vid namn Solaris. En man har blivit dit-skickad på grund av konstiga omständigheter. Det visas bara var...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Steven Soderberghs nya film Solaris är en påkostad science fiction-historia som innehåller avancerad högteknologi, romantik och till och med lite spökvibbar. Dessutom spelar George Clooney huvudr...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Silverbullit
Steven Soderbergh, (Ocean's Eleven, Traffic, Erin Brockovich mm) regisserar Sci/Fi. Han ger oss en nyinspelning av Andrei Tarkovsky's kultklassiker ”Solayris” från 1972, Sovjets mest kände filmre...   Läs mer »

Kommentarer


gjoob
2019-08-12
Väldigt lik romanen förutom slutet och att Sartorius har förvandlats till en svart kvinnlig Dr Gordon (för få minoriteter?) och övertagit stora delar av Snows roll, som tyvärr fått stå tillbaka rätt så rejält. Mycket av spänningen och det nördiga tekniska fackspråket från boken har utelämnats också, inte sällan till förmån för den ganska tråkiga kärlekshistorien. På plussidan finns dock några kortare filosofiska diskussioner och mystiken kring planeten Solaris är ständigt närvarande. Slutet är lite vågat med tanke på omständigheterna, men tycker faktiskt att det funkar. Som självständig film var den dock inte så mycket att hurra för och är man inte lite insatt i historien måste den vara ett rejält sömnpiller.
deswhip
2019-03-01
Filmen är helt ok men lämnar lite mycket kvar obesvarat, tex en sensmoral eller någon poäng med filmen... 2+
Afflicter
2019-01-04
Både filmen och konceptet känns trött.
Astrojacob
2015-09-17
Har tyvärr inget gemensamt med Tarkovskijs mästerverk. Knapp Trea.
Bumbi78
2015-09-16
Här hade jag förväntat mig något stiligt i samma klass som moon, men fick enbart ett sömnpiller.
sawa
2015-01-19
Äsch, sånt trams.
diskborste
2014-05-03
Bra rymdfilm me George Clooney som astronaut
gubbenviktor
2014-01-11
Stor besvikelse då jag hade höga förhoppningar på denna trots att filmtipset bara tippade en tvåa. Trodde det skulle vara en härlig rymdrysare men det var ett långsamt övernaturligt tråkdrama. Se Moon istället.
Gigi1943
2013-11-16
När jag vaknade så förstod jag att jag sovit nästan hela filmen ,,,
kakbakarn
2013-06-24
Hetsar igenom händelseförloppet på ett sätt som gör att den emotionella och filosofiska tyngdpunkten knappt märks alls. Vi får aldrig tid att känna och tänka med karaktärerna. Skapligt välgjord och -spelad i övrigt, men det vore absurt att rekommendera den här före boken eller Tarkovskijs tolkning, som båda är klart mer intressanta och konstnärliga än den här filmen.
Visa äldre kommentarer »