Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Soldat Bom


Plikttrogne stinsen Fabian Bom gör militärtjänst. Dessvärre får han disciplinstraff och hamnar i buren. Samtidigt får han veta att två tåg är på kollisionskurs och måste rymma för att förhindra en katastrof.


Originaltitel Soldat Bom
Regissör Lars-Eric Kjellgren
Manus Nils Poppe, Paul Baudisch
Genre Komedi, 40-tal
Skådespelare Nils Poppe, Gunnar Björnstrand, Julia Cæsar, Douglas Håge, Inga Landgré, Naima Wifstrand, Gunnel Wadner, Ludde Juberg, Åke Jensen, Nils Jacobsson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 507
Filmnummer 3796

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2024-06-27
Nils Poppe va! Han försökte ju bara apa efter Charlie Chaplin, som jag heller inte var så där stormförtjust i...
Dream
2024-01-05
Kopia hit och kopia dit, men helt ärligt så var nog Nils Poppe en av dem 5 bästa svenska komiker, Sverige någonsin har haft, dem andra 4 är Janne "Loffe" Carlsson, Gösta Ekman, Hasse och Tage. Sverige var roligare på deras tid. Denne film är okej ett par skratt trots sin ålder.
Krille80
2015-05-02
Nils Poppe har satt sina spår i svensk humorhistoria och även hos mig. Som liten älskade jag Poppe både på film och på teater. Som Soldat Bom visar han sin bästa sida. Poppe är så nära en svensk Charlie Chaplin vi någonsin har haft.
AlbinWesley
2014-09-15
Enstaka lyckade scener räddar en i övrigt nästan plågsamt påstridig fars, tramsigt och osmart.
Astrojacob
2012-04-06
Det fanns bara en Fabian Bom. Nils Poppe är lika viktig för svensk filmhistoria som Chaplin för den internationella. Ingen kommer i närheten av hans smittande överoptimism. Visst är det tramsigt men hans perfektionism och mani är ju själva poängen. Stackars er som inte har intelligens nog att uppskatta detta. FEM är i underkant. Detta är svensk filmhistoria.
StureStenhög
2010-11-17
Jag funderade länge på hur jag skulle kunna skriva en kommentar till den här filmen utan att överanvända ordet "pöbel", jag kom fram till att det är omöjligt. Det här är nämligen en riktig jävla pöbelfilm som är överfylld med intelligensbefriad pöbelhumor. Nils Poppe är nog också den största pöbelgubben i svensk filmhistoria och hela hans repertoar består av att han går runt och utför en massa pöbeltokiga handlingar som bara är fullkomligt meningslösa. Här blir han också uppbackad av ett riktigt pöbelgalleri med karaktärer där man hatar i stort sett alla och man vill att det ska gå åt helvete för dem allihop, i synnerhet då Bom själv. Jag antar det går lite emot hela idén, det gör väl också det faktum att inget i filmen är i närheten av att vara roligt
Minik?
2010-01-11
Jag var ledig och en här filmen gick på dan. Tror jag. Fan vad degigt. Det här känns som en typ av fars som är till för att underhålla pöbeln. Osmakligt hysterisk över riktigt bedrövande ämnen. Visst kommer den från en annan tid, men det gör nationens födelse också, mycket längre tillbaks och den har iallafall något att komma med! Även om den också är tråkig! (jo den var visst tråkig)
Mareld
2010-01-09
Nietzsche hade varit stolt
erosagape
2010-01-05
Kul att återuppliva (i mitt minne) gamla skådisar. Fnissade dessutom till några gånger. Kul.
GerrardOlo
2009-06-15
Nils Poppe är fyra.
Visa äldre kommentarer »