3.8
3.8
Sometimes in April
En film om folkmordet i Rwanda 1994. På bara 100 dagar mördades omkring 800.000 människor. I detta drama, baserat på verkliga händelser, får vi följa berättelsen om två bröder som befinner sig på varsin sida i den politiska konflikten.
Originaltitel | Sometimes in April |
Regissör | Raoul Peck |
Manus | Raoul Peck |
Genre | Drama, Krig, 2000-tal |
Skådespelare | Idris Elba, Oris Erhuero, Noah Emmerich, Fraser James, Carole Karemera, Abby Mikiibi Nkaaga, Pamela Nomvete, Michelle Rugema, Debra Winger |
Så otroligt stark och jobbig att se...
Ojämn som sagt. Skådespeleriet pendlar från bra till mindre bra. Men överlag en stark film. Sevärd.
Frankrike ska på inget sätt producera en film om Rwanda! Det vänder sig i magen på mig. De jävlarna försedde hutu med vapen...deras frizoner såg till att hutu kunde fly till Kongo och bilda FDLR-guerillan som än i dag begår brott mot mänskliga rättigheter i form av våldtäkter och dödande av civila. Frankrike vägrar fortfarande att inför FN förklara sina aktioner och motiv i Rwanda. Men alla filmer som tar upp folkmordet är jag egentligen positivt inställd till...det är per definition gripande och sorgligt. Men här ges av förklarliga skäl ganska lite information kring det politiska spelet och det blir till slut "enbart" en film att må dåligt till. Svag svag 3:a
Tar upp en vidrig historia, och det ska den ju ha plus för, men något med filmatiseringen gör att det känns som en såpa från 90talet.. den griper inte riktigt tag, i mig iaf.. trist.
Ojämn. En del scener känns stressade, lite dåligt skådespeleri. Väldigt stark och autentisk. Svag fyra,
jag vet inte hur sanningsenlig den e .. men en film som e såpass intressant o griper tag i en i ett emotionellt järngrepp Ska ha en 4a (minst)
Fantastisk film som berör... Det känns helt obegripligt att en miljon människor kunde dödas inom loppet av några månader, alla dessa splittrade familjer, alla dessa levnadsöden och den sorg som landet får och fått bära.
Riktigt stark 4:a. Får lite känslan av att "Hotel Rwanda" och "Shooting dogs" hade en starkare ensambel och bättre ekonomi, men denna storyn är bättre.
det är mycket som stör mig, både vad gäller trovärdighet och utformning. En fyra är den inte värd.