3.9
3.9
Havets sång
Här är berättelsen om Ben och hans lillasyster Saoirse och deras fantastiska resa fylld av myter och magi för att hitta tillbaka till sitt hem i havet. Saoirse är en selkie, en varelse som både är säl och människa. Hon har tappat sin röst och som den sista levande av sin art måste hon sjunga havets sång för att rädda sitt folk från att gå under för alltid.
Originaltitel | Song of the Sea |
Regissör | Tomm Moore |
Manus | Will Collins |
Genre | Animerad, Familjefilm, Fantasy, 2010-tal |
Skådespelare | Brendan Gleeson (röst), Fionnula Flanagan (röst), Pat Shortt (röst), David Rawle (röst), Jon Kenny (röst), Lisa Hannigan (röst), Liam Hourican (röst), Colm Ó?Snodaigh (röst), Lucy O?Connell (röst), Kevin Swierszcz (röst) |
Mycket vackert animerad film och ett superbt tillhörande soundtrack. Här får vi en kombination av ett sorgligt familjedrama och en magisk saga. Karaktärerna beter sig realistiskt och faderns sorg respektive sonens skuldbeläggning förmedlas väl. Scenen där dottern Saoirse för först gången dyker ner i vattnet och förvandlas är ljuvligt komponerad. Filmen tappar däremot riktningen något i mellanakten och det är lite synd att mammans öde inte låts vara ett mysterium. Oavsett är Song of the Sea väl värd din tid.
Fantastiskt stämningfulla scener som ofta ser ut som vackra tavlor. En mycket fin saga, trots att grabben för det mesta är ganska irriterande.
Fin med så många makalösa detaljer i animeringen. Ändå inte riktigt det mästerverk jag hade hoppats på och kanske väntat mig men mindre än en fyra går nog inte att sätta.
Mycket vacker film som gör något storslagen av en i grunden enkel historia.
Av det lilla jag sett från The secret of Kells, så verkar även DN vara en magisk historia och ser fram emot att se fler filmer från Cartoon Saloon
En sjukt vacker saga.
Missade början och vill gärna se hela
En fin historia i en halvtrist "irländsk animé" för kulturtanter från sex år och uppåt. (6/15)
Stämningsfull och vacker saga som ibland står och stampar en aning. Väldigt irländska miljöer.
Vacker film men det stannar lite där. (7+/15)
Helt fantastisk. Så vacker.