Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Sound of Metal


Historien handlar om en trummis som börjar förlora sin hörsel.


Originaltitel Sound of Metal
Regissör Darius Marder
Manus Darius Marder, Abraham Marder
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci, Mathieu Amalric, Lauren Ridloff, Domenico Toledo, Chelsea Lee, Shaheem Sanchez, Chris Perfetti, Bill Thorpe, Michael Tow, William Xifaras, Rena Maliszewski, Tom Kemp, Jeremy Lee Stone, Ezra Marder, Hartmut Teuber, Hillary Baack, Joe Toledo, Adam Preston, Jonathon LeJeune
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 183
Filmnummer 135583

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


DIProgan
2022-01-21
Bra upplägg och mitt-sektion men jag köper inte slutet. Tycks sponsrad av vissa radikala föreningar.
PeterTheW
2021-08-27
Intressant och bitvis drabbande, men jag saknar det lilla extra och tempot är lite långsamt för min smak. Riz Ahmed är dock fenomenal - så även Olivia Cooke och övriga i ensemblen.
bauster
2021-05-10
Ni som klagar på musiken i filmens början: jag tror inte att det ska vara en representativ bild av den musik Lou och Ruben gör, utan spegla att hans hörsel redan har gått utför – utan att han helt känts vid det. Trummorna ligger i förgrunden och allt annat är dränkt i reverb och rejält dämpat. Även någon av scenerna utan musik har en liknande ljudbild, alltså redan innan hörseln drastiskt försämras.
Ful_fisk
2021-04-16
Bra och välgjord med bra skådespeleri. Saknar det där extra, men absolut ett starkt och sevärt drama.
elibaaba
2021-04-08
En film gjord med hjärta. Fina skådespelarprestationerfrån alla. Fint manus. Många vackra och sköra scener. Sårbar historia. Hantverket är otroligt väl genomfört.
erc
2021-04-02
Både drabbande och feel-good, en berättelse om isolering och gemenskap, pånyttfödelse och kreativitet, förmågan att med det mest grundläggande gå vidare, skapa liv och mening. Om inte helt orginell i alla aspekter så i alla fall tillräckligt avvikande från det förväntade för att bli sevärt och faktiskt något exceptionellt. Det finns mycket här att titta närmare på, vilket gör den värd att se om och om igen. Det är en existentiell film, något hantverket är troget. Det ljudmässiga är såklart centralt och har gjorts för oss som inte har några nedsättningar av hörsel. Det funkar, tycker jag. Avvägningen mellan de dövas tillstånd och oss utifrån. Just under tiden jag såg filmen jobbade jag med att montera liknande hörselapparater som dyker upp mot slutet av filmen. Det förtar lite, för det känns som reklam. Men återigen görs ljuddesignen på ett adekvat sätt, för jag kände igen mycket av ljudförvrängningen. För den som berörs är det absolut en film att se igen.
Engravadlax
2021-03-30
Den pretentiösa musiken de spelar i början, för den som undrar, låter som någon slags hittepåblandning av drone metal och noise rock, två av världens mest innehållslösa musikgenrer. Populärt med hipsters ca 2010. Ruben och Louise är två väldigt trovärdiga hipsters: Ruben har bara kreddiga bandtischor som signalerar hans överlägsna kulturella kapital, vilket bara kan förvärvas på fritid som arbetarklass inte har, och Louises pappa är rik. Svårt att bli mer hipster än övre medelklassbarn som lajvar gutter punks. Filmen i övrigt fann jag vara nästan lika innehållslös som musiken.
ShenLong
2021-03-28
jag förstår inte vad som händer med nya filmer. var är svärtan någonstans. svag 3a
Afflicter
2021-03-18
Jag vet inte vad musiken i början ska föreställa, men bra var det inte. Filmen är det däremot inget fel på. Det är en intressant analys av vad som krävs för att man ska uppskatta den lott man blir delad.
Barneyk
2021-03-08
Riktigt bra film om beroende, för mig handlar det väldigt lite om dövhet även om det skildras bättre än jag någonsin sett det. Utan för mig så blir det mest en film om beroende och att gå vidare och hitta ett nytt sätt att leva sitt liv utan det. Mycket starka skådespelarprestationer som känns naturliga, trovärdiga och gripande rakt igenom. Vare sig det handlar om huvudpersonen eller små biroller. Den lyckas inte gripa tag i mig helt och vissa känsloutbrott har jag svårt att ta till mig och ser mer en krystad förenkling. Men en riktigt bra film, solklar fyra även om den inte är överdrivet stark.
Visa äldre kommentarer »