Spanarna

De två poliserna Chris Lecce och Bill Reimers får i uppdrag att bevaka en lägenhet där en före detta flickvän till en förymd fånge bor. Man misstänker att han förr eller senare kommer att kontakta Maria, sin före detta flickvän. Det som till en början är ett trist rutinuppdrag förändras när Chris blir förälskad i Maria. Han lyckas få kontakt med Maria och de två inleder en relation. Chris partner Bill hjälper honom motvilligt att hemlighålla förhållandet men allt kompliceras ytterligare när Marias före detta pojkvän dyker upp.

Originaltitel Stakeout
Regissör John Badham
Manus Jim Kouf
Genre Komedi, Action, Kriminalare, Romantik, Thriller, 80-tal
Skådespelare Richard Dreyfuss, Emilio Estevez, Madeleine Stowe, Aidan Quinn, Dan Lauria, Forest Whitaker, Ian Tracey, Earl Billings

2015-02-12
Dreyfuss och Estevez passar bra ihop och visst är det både roligt, charmigt och fartfyllt. Den lite för långa utdragna speltiden hindrar mig från att sätta 4:an
2014-11-04
Ännu ett skönt radarpar som lyckas i den vita duken, Richard Dreyfuss och Emilio Estevez. Här spelar de två poliser som ska komma åt en kriminell brottsling genom att slå sig ner framför hans ex:s flickväns hus. Men saker och ting blir inte som de riktigt hade förväntat sig. Spännande film med massa roliga komiska inslag. 3+
LedFloyd
2014-07-19
Det är inte bara Sotaren, man får se upp med. Spänning, rolig, romantisk! En kanonfilm. Tjejen som visste för mycket stil.
haajen
2014-05-25
En anspråkslös men charmig och mysig film som underhåller mest tack vare Dreyfuss och Estevez samspel.
dudson
2014-04-08
Skön och avslappnande hederlig snut komedi. Har oftast haft svårt för Dreyffus som skådis men här äger han filmen totalt. Sen Emilios lilla porr-mushee haahaa. 3+
Berniey
2014-03-23
Tyckte ju så mycket om detta när man såg den på bio, men nu efter omtitt så känns hela filmen som ett stort skämt, men inte utan viss behållning.
ClintanTheKing
2013-11-06
Typisk skön underhållande 80-talsrulle med ett soundtrack som i sedvanlig ordning sitter där det ska. Framförallt Dreyfuss (hysteriskt rolig) lyfter filmen men Estevez och Stowe är också bra.
ziferN
2013-03-15
Mysig, kul, skön, spännande och underhållande buddy-komedi i äkta 80-tals miljö och stämning. Detta är amerikanskt 80-tal som underbarast; mysiga miljöer, kul story, härlig humor, roliga och njutsamma scener, samt spänning och stort underhållningsvärde vilket denna har fullt ut. Jag tycker dessutom att Dreyfuss fungerade riktigt bra i den här filmen och både han och Estevez har en välfungerande kemi, och hur kan man inte tycka om Madeleine Stowe? Söt tjej! Filmen håller för övrigt principerna som en amerikansk buddy-film ska göra, och scenen med den rosa hatten fick mig att skratta till oerhört mycket. Suverän film som fungerade bra att fördriva tiden med under kvällen på en seg vardag.
Djason
2012-11-26
En gammal film som håller än efter alla år. Skön humor som aldrig går överstyr.
cahi
2012-11-14
Inte många filmer håller efter 25 år. Den här gör det. Dreyfuss gör filmen. Vem kan motstå Madeleine Stowe...