2.2
2.2
Spawn
Al mördas av korrupta kollegor. Fem år efter mordet, ingår han en pakt med djävulen, som går ut på att Al återuppstår och får träffa sin hustru en sista gång. I utbyte går han med på att leda helvetets armé när mänskligheten ska utplånas.
Originaltitel | Spawn |
Regissör | Mark A Z Dippé |
Manus | Alan B McElroy |
Genre | Action, Thriller, Skräck, Fantasy, 90-tal |
Skådespelare | Martin Sheen, Theresa Randle, John Leguizamo, D B Sweeney, Michael Jai White, Nicol Williamson, Melinda Clarke, Miko Hughes |
Den enda behållningen med den här filmen är Leguizamos insats. Den var oväntad och imponerande. I övrigt en besvikelse rakt igenom. Och det säger jag som en pre-teen fan av serietidningen.
Spawns dräkt och Nicol Williamson är väl det som lyfter den.
Ett sammelsurium av värdelöst skräp. Skrattretande dåligt.
Väldigt fult gjord, vist cgi hade knappt uppfunnits på 90-talet men fortfarande otroligt fult gjord. Mer töntig än spännande/läskig dessutom. Det enda jag gillar är Spawns dräkt/armor som har en del coola funktioner. Skulle säkert bli bra om den hade gjorts idag.
Att kategorisera det här som skräck är riktigt konstigt. Inte en enda bloddroppe. Clownen i filmen var vidrig, samt specialeffekterna. Det ser ut som att det är med i ett PS1. Lite smått underhållande var den ju ändå, men skulle aldrig se om den.
Oj, det här var verkligen riktigt dåligt alltså. Filmen är mestadels skrattretande, fast ganska snabbt tröttnar jag och väntar bara på att det ska ta slut. Exkrementhumorn cementerar ettan.
Haha, vilken soppa! Riktigt risiga effekter blandat med ostiga one-liners, extremt korkad handling och en irriterande Leguizamo. Mitt bland allt detta hittar vi Martin Sheen och förvirringen är total. Detta är egentligen totalt värdelöst, men det är samtidigt sinnesjukt charmigt vilket gör att den lyckas undgå lägsta betyg. (4/15)
Det är inte ofta man ser en film där allt är fel. Hade det bara varit lite sämre hade den blivit en kalkon, men som det är nu är det bara dåligt. Jag orkar inte ens bli arg. 3/10
Vill verkligen se en ny film version av Spawn. Serietidningen är så pass bra så att den förtjänar ett rejält försök.
Okej. Specialeffekterna suger. Men den är väl ändå inte SÅ dålig?