Spelets regler

Den unge idealisten Henry Burton söker en förebild inom politiken att följa. Han fascineras av Jack Stanton, en guvernör från södern. Jack kämpar tillsammans med sin vackra hustru och sina trofasta medarbetare mot posten som demokratisk president. Snart inser dock Henry att hans illusioner om Jack har varit ganska barnsliga och naiva. Jack Stanton är nämligen en kvinnojägare med omåttlig sexdrift. Följden av detta blir såklart en hel del skandaler. Henry inser snart att han är indragen i ett stort politiskt spel.

Originaltitel Primary Colors
Regissör Mike Nichols
Manus Joe Klein, Elaine May
Genre Drama, Komedi, 90-tal
Skådespelare John Travolta, Maura Tierney, Billy Bob Thornton, Emma Thompson, Kathy Bates, Adrian Lester, Mykelti Williamson, Larry Hagman, Allison Janney

Ful_fisk
2020-03-08
Bra manus av Elaine May som förvaltas bra av Mike Nichols som instruerar en lysande skådespelarensemble där alla inblandade briljerar (Kathy Bates är bäst, som vanligt). Överlag en stabil film om hopplösheten i att sträva efter äkthet inom samtidens politiska universum. Sedan saknar kanske filmen det där riktigt speciella som tar filmen till oscars och sådant, men det är helt klart en underhållande och intressant film där de två timmarna flyger förbi snabbt!
HerrNenne
2017-10-19
Stabil men saknar nåt extra.
2014-11-08
Man får nästan vara blind för att inte se likheterna med BILL CLINTON i denna film. OK, det är inte uttalat om CLINTON men det handlar om en presidentkandidat som är Guvenör från Arkansas som har lite svårt att hålla sig från damerna. Mycket satir och bra skådisar. Travolta är väldigt bra som "Clinton" och Thompson som "HILLARY". Intressant!
foppa99
2011-08-13
tänkte kolla La règle du jeu på 8an idag.. så visar de denna istället: en av mina hatfilmer.
NtoNW
2010-12-05
Ämnet intresserade inte mig det minsta och filmen var dessutom alldeles för lång. Hade det inte varit för Kathy Bates storartade spel hade filmen fått en tvåa.
Hypostas
2010-09-18
Kathy Bates är makalöst bra.
ziferN
2010-08-29
Väldigt mysig, rolig och underhållande politik-film. Filmen håller uppe intresset hela vägen från början till slut då jag har alltid varit intresserad av sådana här slags filmer. Travolta är lika bra och skön som alltid och favoriten Billy Bob är aldrig dålig och det är han som är höjdpunkten med filmen! Jag upplevde verkligen inte filmen som varken seg eller lång, Mike Nichols gör ännu en film sevärd!
AddeColciago
2010-02-03
Förvånansvärt bra film om politikers etik och moral. Stort plus till Kathy Bates och Travolta!
yazz
2010-02-03
Svag fyra. Lite seg, men bra.
foppa99
2009-12-27