Spider-Man: Homecoming
Fortfarande exalterad över sin upplevelse med the Avengers återvänder Peter hem till sin moster May, under sin mentor Tony Starks uppsikt. Han försöker återuppta sina dagliga rutiner, men kan inte riktigt släppa tanken på att få uträtta nya hjältedåd. När superskurken Vulture dyker upp får han chansen - samtidigt som allt han håller kärt plötsligt befinner sig i stor fara.

Originaltitel | Spider-Man: Homecoming |
Regissör | Jon Watts |
Manus | Jon Watts, Jonathan M Goldstein, John Francis Daley, Christopher Ford, Chris McKenna, Erik Sommers |
Genre | Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2010-tal |
Skådespelare | Tom Holland (III), Michael Keaton, Robert Downey Jr, Marisa Tomei, Jon Favreau, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier, Tony Revolori, Bokeem Woodbine, Tyne Daly, Abraham Attah, Hannibal Buress, Kenneth Choi, Martin Starr, Selenis Leyva, Angourie Rice, Garcelle Beauvais, Michael Chernus, Michael Mando, Logan Marshall-Green, Gary Weeks, Christopher Berry, Jorge Lendeborg Jr, Tunde Adebimpe, Tiffany Espensen, Isabella Amara, Michael Barbieri, Josie Totah, Hemky Madera, Zach Cherry, Jennifer Connelly (röst) |
Jag kan förstå att många säkert blir förvirrade när dem ser postern till den nya filmen om Spindelmannen. Varför har det gjorts ännu en ny version av denna klassiska superhjälte?
Svaret är... Läs mer »
Normalt brukar Spider-Man tillhöra de superhjältar som jag har lättast för att uppskatta eftersom filmerna om honom oftast blir lite mer jordnära. Den aspekten kan jag uppskatta även här, men tyvärr är Spider-Man i Tom Hollands gestaltning en riktigt irriterande jävel, och då får jag svårt att hoppas på att något egentligen ska gå bra för honom. Humorn är dessutom misslyckad överlag och storyn består mest bara av att Spider-Man beter sig som en slyngel. Men Michael Keaton är iaf en ovanligt bra skurk, och vi har trots allt fått sämre filmer än så här från Marvel
Intressant hur arbetarklasskillen som bara försöker överleva efter att miljardären ryckt undan hans inkomstkälla under fötterna framställs som skurken. Peter Parker går oligarchen Tony Starks ärenden.
Urk Burk!!! Har ju svårt för dessa filmer...
Överraskad över att denna reboot struntar i att berätta om hur Peter Parker blir Spider-Man men det kanske har gjorts tillräckligt många gånger i andra Spider-Man-filmer. Holland är intressant som Spider-Man och Michael Keaton gör ett bra jobb som antagonist. Skönt att få se lite nya karaktärer snarare än de man är van vid från övriga filmer vilket får denna att kännas som en relativt motiverad nyversion.
OMTITT 2024: Det här är riktigt bra! Jag inser att jag kan se om den här gång på gång och tycka om den lika mycket varje gång. Holland är perfekt i rollen som Parker/Spiderman och Keaton är bra som skurk. Storyn har lite att önska och jag saknar svärtan som är närvarande i serietidningsversionen, liksom i Raimis filmer. Men jösses, vad bra det ändå är! (9/10)
Kreativ och rolig film. Samt att min gamla favorit levererar som en kung, Michael Keaton, hur häftig är inte hans karaktär och framför allt look, waow! Stark fyra
Alldeles för fånig för min smak.
Sista end-credit scenen trollade (lol) filmen till en trea från en annars stark tvåa.
Jaha? Här har man sänkt åldersgränsen rejält, och då menar jag den övre. Töntig highschool-film med inslag av buskis och hysterisk men lam matiné-action. Visst har den sina stunder. Keaton funkar bra och Downey Jr är hur cool som helst i sina inhopp, men det hjälps inte. Mestadels satt jag och var förbannad över hur jävla dåligt det var. Tack och godnatt. (3+/15)
Inför Avengers: Endgame ser jag om alla MCU-filmerna och den här är en sådan frisk fläkt efter att ha sett ett helt gäng filmer som i mångt och mycket är likadana att jag väljer att höja betyget till en fyra. Visst, sista fighten är lite för utdragen men i övrigt är det här väldigt underhållande, precis som en superhjältefilm bör vara.