Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Spinal Tap


Filmen är en parodi på en rock-dokumentär. Regissören Marty Di Bergi följer och dokumenterar en åldrande brittisk rockgrupp på deras turné i USA.


Originaltitel This Is Spinal Tap
Regissör Rob Reiner
Manus Harry Shearer, Michael McKean, Christopher Guest, Rob Reiner
Genre Komedi, 80-tal
Skådespelare Rob Reiner, Michael McKean, Christopher Guest, June Chadwick, Harry Shearer, Fran Drescher, Tony Hendra, R J Parnell, David Kaff, Paul Shaffer, Gloria Gifford, Victory Tischler-Blue, Bruno Kirby, Fred Willard, Patrick Macnee, Anjelica Huston, Ed Begley Jr, Dana Carvey, Billy Crystal, Joyce Hyser, Danny Kortchmar, Sandy Helberg, Paul Benedict, Howard Hesseman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6352
Filmnummer 3174

Recensioner

Skapad 2019-12-11 av Stygga-Vargen
År 1984 regisserade Rob Reiner - mannen bakom filmer som Stand By Me, När Harry träffade Sally, Lida och Bleka dödens minut - en film som bidrog till att mockumentär-genren skapades; This Is Spin...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2024-03-28
Unik i sitt slag och jag skäms lite som trogen hårdrockare att jag inte sett den förrän nu. Inte lika rolig som den är tragisk egentligen, men visst plockar den hem en del poäng och många band kände sig säkert träffade när den kom.
djonipony
2023-09-25
3.5. En del garv, många fniss och leenden över saker bandet säger, men även låttexterna. Kul med PaUl Shaffer (som jag först trodde var Paul Simon), Fran Drescher, gubben från Levande Måltavla och Fred Willard. Missade dock både Dana Carvey och Billy Crystal, eller såg inte att det var de.
Starkbröl
2022-01-27
Rolig men kanske lite för nära verkligheten för att ha det där lilla extra. Några jätteroliga scener räcker inte för att hjälpa upp. Rutles-filmen är bättre tycker jag.
martineden
2018-07-14
[rek. 4] En vansinnigt bra mockumentär och, om jag minns rätt, den första av sitt slag. En helt ny form för filmmediet som till stor del är imoproviserad. Den känns väldigt äkta och skådespelarna ÄR sina karaktärer. Humorn är subtil och stammar från karaktärerna själva, vilket är en friskt fläkt. Helt underbar film och jag måste medge att musiken är gjord av människor som har stor kunskap om musikhistoria och rockindustrin i sig. Mycket, mycket bra! 4+

2017-06-29
Går all in og høyer til 5. Se den!

2017-06-29
Etter å ha sett på ekstramaterialet så innser jeg filmens storhet. Har også sett på musikkvideoen. Dette er rett og slett lysende.

2017-06-29
Denne var sikkert unik og enda bedre og mer aktuell da den kom ut. Holder fint enn i dag. -4.
Stygga-Vargen
2016-11-26
Ett måste för alla hårdrockare!
saggesaliv
2016-08-23
Jag måste säga att Spinal Tap var över förväntan. När jag läste parodi på rockumentär från 80-talet så tänkte jag att det troligen är väldigt fånigt och överdrivet. Men det görs på ett snyggt sätt, skämten känns fräscha än idag, det blir aldrig för löjligt eller allt för osannolikt. Det är en parodi som fortfarande idag fyller sitt syfte. This Is Spinal Tap är träffsäker och bitvis hutlöst rolig. Musiken är väldigt välskriven till just filmen och koreografin är delvis professionellt utfört för dokumentärformatet. Hela skådespelaruppsättningen, särskilt bandet, spelar väldigt bra och kreativt. Rob Reiner har verkligen lyckats med konststycket att göra en rolig, trovärdig och underhållande parodirockumentär! Betyg: 71/100
Borrman
2016-08-02
Kanske var kul när den kom, men jag tycker varken om musiken eller skämten som är av ironisk ton. dom är ju superlöjliga.
Visa äldre kommentarer »