Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Spionen


Det neutrala Stockholm 1941. Den norska filmstjärnan Sonja Wigert förälskar sig i den ungerska diplomaten Andor Gellért mitt under kriget som rasar i resten av Europa. När hon avböjer ett kulturevent i Skaugum hamnar hon på kant med självaste rikskommissarien för Norge Josef Terboven som svarar med att fängsla hennes far. Sonja samarbetar med den svenska säkerhetstjänsten för att få fadern frigiven, och försöker infiltrera nazisterna i Oslo. Men hon sätter inte bara sitt eget liv på spel - snart dras även hennes livs kärlek in i hennes nya liv som spion.


Originaltitel Spionen
Alternativ titel The Spy
Regissör Jens Jonsson
Manus Harald Rosenløw-Eeg, Jan Trygve Røyneland
Genre Drama, Thriller, Krig, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Ingrid Bolsø Berdal, Rolf Lassgård, Edvin Endre, Alexander Scheer, Claes Ljungmark, Gitte Witt, Johan Widerberg, Johannes Kuhnke, Julius Feldmeier, Erik Hivju, Anders T Andersen, Fredrik Lycke, Damien Chapelle, Thomas Arnold, Jesper Malm, Karin Lithman, Jakob Diehl, Albin Grenholm
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 50
Filmnummer 133945

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


goeran
2022-01-06
Jens Jonssons film om skådespelerskan Sonja Wigerts verksamhet som dubbelagent under andra världskriget, Spionen från 2019, är faktiskt en riktig kalkonfilm. Historiskt inkorrekt och taffligt gestaltat; jag tycker inte att någon av skådespelarna imponerar. Det är en sak att man i en film tvingas skala bort mängder av detaljer och parallella handlingar; som exvis Sonja Wigerts andra kärleksaffärer under kriget eller att hon inte bara arbetade för svenskarna och tyskarna utan också för OSS men det lilla som berättas borde kunna vara någorlunda korrekt och inte som i filmen närmast löjeväckande förvanskat och förvrängt; t ex har gestaltningen av Josef Terboven (som tydligen Alexander Scheer till och med var nominerad att få pris för) rätt lite att göra med den verkligen Terboven som han framträder i Berit Nøklebys biografi. Sammanfattningsvis en usel och föga trovärdig film som också helt saknar spänning. Betyg 1.
KyLLo
2021-11-21
Hur tänkte de här? Spännande eller inte, så är det förbaskat ointressant och dåligt rakt igenom. Sämre än en trött Wallander-film. Betyget blir ett.
Albion
2021-11-17
Sista dryga halvtimmen räddar upp det här något i all fall, men annars känns det ganska tråkigt berättat och ganska medioker överlag och det som jag var nyfiken kring Sonja Wigerts story har nog inte rätat ut några frågetecken iaf. Betyget blir en stark 2;a, 2+
mammene
2021-11-03
Det som var bra med denna spionfilm var att den inte i första hand gick ut på att vara spännande, utan mer på att undersöka sanningen om Sonja Wigert. En tid i Sveriges och Norges historia som är mycket intressant, tyvärr var den lite osammanhängande, kanske för att det mer var gjord av nyfikenhet än att allt var skrivet i sten.
Djason
2020-12-27
Man skulle ju kunna tro att en film om en dubbelspion borde vara rejält spännande men det är inte många scener som får en att sitta på nålar. Plus dock för att de har snyggt fångat 40 talet i filmen.
Paramis
2020-09-25
Saknar spänningen och mystiken från denna era. Kass!