Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Spionen måste dö


En brittisk agent försöker lösa det komplicerade mysterium som döljer sig bakom en kollegas självmord. Efter en roman av John Le Carré.


Originaltitel The Deadly Affair
Regissör Sidney Lumet
Manus Paul Dehn
Genre Thriller, Drama, 60-tal
Skådespelare James Mason, Simone Signoret, Maximilian Schell, Harriet Andersson, Harry Andrews, Kenneth Haigh, Roy Kinnear, Max Adrian, Lynn Redgrave, Leslie Sands, Corin Redgrave
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 100
Filmnummer 8433

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2021-05-26
Positivt överraskad. Skön stämning och läckra miljöer, som Lumet fångar fint precis som i de andra av hans brittiska filmer.
goeran
2019-01-02
Sidney Lumets The Deadly Affair från 1967 (efter John Le Carrés roman) är en välgjord och spännande spionthriller i Londonmiljö. Bland skådespelarna lyser särskilt James Mason och Harry Andrews.
jingoo
2017-10-07
Första två tredjedelarna väldigt bra men sista tredjedelen fungerar sämre, mycket pga att säcken måste knytas ihop, de olika händelserna konvergerar och det blir lite förutsägbart.
KimEkberg
2015-01-06
en väldigt bra intervju får katastrofala följder. james mason myser till det rejält med gipsad hand och allt. det enda som är riktigt dåligt är väl harriet andersson. jag gillar verkligen när det blir handcam.
emilstjernholm
2012-01-22
En del scener är riktigt snygga, men som helhet måste jag säga att jag blev något besviken. Lite för långsam, som någon annan påpekade.
Tonti
2011-12-08
En trevlig och lagom spännande film att kolla på men den uppnår ionte precis några artistiska höjder. Men Mason och klimaxet på teatern är bra. Kalla kriget-paranoian är kul att se på film men var nog ganska förskräcklig att uppleva på nära håll.
Sznax
2011-12-08
En väldigt typisk spionfilm som är lagom underhållande. Mason är som alltid oerhört bra och han backas upp av många bra skådespelare (även om Harriet Anderssons engelska är plågsam). Det ruskiga London är bra skildrat, även om det ibland är lite väl mycket för effekt. Tyvärr förstod jag upplösningen alldeles för tidigt, vilket gjorde att den lilla spänning som fanns försvann. Dock brukar det aldrig vara särskilt mycket spänning i den här genren. Betyg 6.0
sirkurt
2011-08-08
Inte dålig direkt men inte jättebra heller blir mest massa prat utan att det blir särskilt engagerande, James Mason är helt okej i huvudrollen, Simone Signoret är riktigt bra men Harriet Andersson verkar vara dubbad ibland och ibland inte vilket inte blir särskilt bra.
ezeikel
2008-04-06
Över förväntan... Men sa är jag fanatiskt svag för Mason. Vet inte om jag tycker att skädespeleriet är däligt... Skulle snarare kalla det teatraliskt och inte särskilt trovärdigt men det är inte min definition av däligt skädespeleri.
Czechflash
2007-04-09
Börjar ganska mediokert, men tar sig allt mer och när man kommit en bit in i historien blir det ganska spännande. Skådespeleriet blir också bättre och bättre, med undantag för Harriet Andersson som är dålig rakt igenom. Sidney Lumet är en liten favoritregissör och även om detta inte tillhör hans bättre filmer, så är det en bra spionhistoria. Avslutande 15-20 minuterna var värda att vänta på.
Visa äldre kommentarer »