Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.1
av 5

Spirited Away


När Chihiro och hennes familj flyttar till en ny stad hamnar de av misstag i en annan, magisk värld. Där förvandlas hennes föräldrar till grisar, och för att rädda sina föräldrar och sig själv tvingas hon börja jobba hos häxan Yubaba. I Yubabas badhus möter hon gudar och andra varelser och lär sig mer och mer om den nya värld hon hamnat i.


Originaltitel Sen to Chihiro no kamikakushi
Regissör Hayao Miyazaki
Manus Hayao Miyazaki
Genre Animerad, Äventyr, Fantasy, Anime, 2000-tal
Skådespelare Rumi Hiiragi (röst), Miyu Irino (röst), Mari Natsuki (röst), Yasuko Sawaguchi (röst), Takashi Naitô (röst), Tatsuya Gashûin (röst), Ryûnosuke Kamiki (röst), Yumi Tamai (röst), Yô Ôizumi (röst), Bunta Sugawara (röst), Tsunehiko Kamijô (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 22432
Filmnummer 7372

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Dundar
Chihiro är en tjej som skulle flytta. På väg till sitt nya hus kör de fel väg, men ändå fortsätter de. De börjar se en röd byggnad. Chihiros föräldrar går in i byggnaden som Chihiro motvi...   Läs mer »

Skapad 2019-12-19 av affe933
Det hela börjar med att en tioårig flicka vid namn Chihiro och hennes familj ska flytta men åker in på fel väg och hamnar mitt i skogen. Pappan stannar bilen framför ett hus som liknar en kyrka,...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av eandersson
En 10-årig flicka vid namn Chihiro är på väg med sina föräldrar till deras nya hus, men på vägen kör de fel och stannar till vid en övergiven byggnad som de passerar igenom. Till slut kommer...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av connya
Jag har längtat efter att se denna filmen och att få skriva den här recensionen. Ända sedan jag lät Princess Mononoke vara en sorts uppvärmning inför det här har jag kanske haft lite för hög...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av m86
Under min uppväxt fick jag och syrran inte bara se endast Disneyfilmer, det fanns ju såklart fler filmer och serier att se som inte var från Disney, bland annat Animé-filmer! Inte förrän jag ble...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av weng-weng
Efter tung lobbying i tusentals fanzine och nätsidor och med ett aldrig sinande artilleri av välgjorda filmer har Hayao Miyazaki äntligen fått se rättvisa skipas. Det har blivit dags för Disney ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av Redwood
Disney har fått en konkurrent i och med japansk tecknad film. Där finns många guldkorn varav Hayao Miyazakis \"Spirited Away\" är ett. Inspirerad av \"Alice i Underlandet\", berättar regissören ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av chiabata
Det händer ibland när man ser en film (inte minst när det är en japansk sådan) att man, efter att ha sett de första trettio-fyrtio minuterna eller så, frågar sig själv vad i hela helsinki det...   Läs mer »

Kommentarer


BarryHero
2020-12-01
Med tanke på all den ros (höga betyg på IMDb, Oscar för bästa animerade film, m.m.) trodde jag att den skulle vara betydligt bättre än den är. Början är mycket bra där föräldrarna förvandlas till grisar men efter det känns det som en lång resa med massa slumpmässiga händelser och karaktärer som förvisso är fint ritade även om häxan är lite väl stereotyp. En del humor och de fina animeringarna räddar en trea för en film vars story är förvånande svagt.
Zebulonm
2020-07-17
Skräp. Föll mig verkligen inte i smaken.
smichael
2018-12-27
Alltid bäst.
Ailuj
2018-12-09
Alldeles tvärtemot vad Marty78 skriver så älskar jag den här filmen tack vare de fantastiska animationerna och den ljuvliga musiken, just tack vare att det är långt ifrån Disneys helylle gullvärld. Berättelsen är lite för spretig med lite för många karaktärer för att vara lättsmält första gången men då jag nog ändå lär se den igen så gör det inget. Sevärd film.
Marty78
2018-12-04
Jag älskar tecknat. Jag vet dock inte riktigt vad jag ska kalla det här. Värdelösa animationer och dålig musik. Om Disney någonsin hade gjort en animerad film helt utan handling så hade jag hellre sett på den än på det här skräpet. 2+ timmar som jag aldrig någonsin får tillbaka.
Rai
2018-10-24
Har alltid varit svag för den här filmerna...
Hypostas
2018-04-04
Lyfte mig tillfälligt ur min filmiska anhedoni.
Jamesa
2018-01-22
Bra ! Som en mer skruvad Alice i underlandet !
indiskpotatis
2017-05-06
Jag var kanske 12 när jag såg den här filmen första gången. Föll pladask. En vacker berättelse som utspelar sig i en trollande värld. Alla borde se filmen för att det är klart ett mästerverk.
kingkong
2017-04-29
Väldigt tunna karaktärer där hela filmen bygger på en plot som verkar gå ut på att förflytta sig till olika rum och personer. Stundtals både motbjudande och ångestframkallande med kaskadkräkningar och inälvsromantik. Behöver jag säga att jag inte verkar gilla anime. Har sett Ghost in the shell som jag tyckte mycket bättre om i både story och stil. Jag förstår inte ens vad denna handlar om. Allt är ju helt pårökt, som en feberdröm, alternativt en riktig hashpsykos. Inget för mig.
Visa äldre kommentarer »