Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

Sprängaren


Christina Furuhage, ansvarig för det kommande OS i Stockholm, sprängs i bitar på Vicktoriastadion. Varför mördas hon? Polisen börjar en närmast desperat mördarjakt. Var ska de söka? Hos någon terrororganisation eller i OS-generalens närhet? Annika Bengtzon, kriminalreporter på Kvällspressen, finner samband som ingen annan vill se och utan att förstå det sätter hon igång krafter som till slut hotar hennes eget liv.


Originaltitel Sprängaren
Regissör Colin Nutley
Manus Johanna Hald, Colin Nutley, Anna Fredriksson
Genre Drama, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Helena Bergström, Reine Brynolfsson, Maria Lundqvist, Örjan Ramberg, Brasse Brännström, Ewa Fröling, Jacob Ericksson, Niklas Hjulström, Pernilla August, Peter Andersson, Tomas Pontén, Tomas Fryk, Nina Gunke, Gunilla Röör, Jan Mybrand, Christer Fant, Marika Lindström, Per Svensson, Lars Göran Carlsson, Meta Velander, Tilde Fröling, Maria Kulle, Sofia Bach, Joakim Nätterqvist, Donald Högberg, Emil Forselius, Peter Engman, Alfred Kuntscher, Fanny Hamrelius
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6096
Filmnummer 2865

Recensioner

Skapad 2019-10-30 av bellmondo
Colin Nutley har gjort film av Liza Marklunds storsäljande deckare med samma namn och resultatet är inget annat än fiasko. Regin, dialogen och skådespelandet är så dåligt att det inte kan betra...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av billybob
För en gångs skull en film som håller jämna steg med den litterära förlagan. Nej, jag tycker inte att filmen sprängaren är särskilt bra. Och nej, jag är inte heller överförtjust i Liza Mar...   Läs mer »

Skapad 2019-10-14 av othis
Liza Marklund slog igenom med en gång med sin kriminalroman ”Sprängaren” för några år sedan, och med ett par uppföljare har hon placerat sig permanent på bestsellerlistorna. Då romanen inneh...   Läs mer »

Skapad 2019-10-14 av Rollywood
Sprängaren baserar sig på Liza Marklunds debutroman från 1998 med samma namn. Colin Nutley har tagit sig an regi och som vanligt i hans filmer får hans fru Helena Bergström medverka, den här gå...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2021-11-18
En gedigen skara bra skådisar vimsar runt och agerar underligt, åtm med tanke vad filmen faktiskt kretsar kring. Mer utdraget och undermåligt än nutidens Beckfilmer. Hur skulle reaktionen vara om en hel arena sprängts? Sämsta jag sett från Nutley
Rai
2018-01-23
Varför vänder sig alltid i magen när man ser något med Helena Bergström!! Den här filmen är riktigt usel!!!
mr_magi
2015-08-01
Underskattad! Betydligt bättre än många andra svenska kriminalare. Bergström briljerar!
Gigi1943
2015-02-02
Av alla Marklunds filmer/böcker är detta den bästa, mycket spännande och välspelat av Bergström.
Krille80
2014-12-22
Sprängaren var en film jag såg när den var aktuell efter att man hade upptäckt Liza Marklund som författare. Filmen var ju också en "big deal" i lilla film-Sverige så den missade man inte. Jag har dock aldrig återvänt till den sen dess då den dels var sämre än boken och inte heller mer än Ok. Det är ingen film jag vill se igen även om den är fylld med duktiga skådisar och intressant handling.
XJR
2014-03-07
Oväntat bra tolkning av boken, men dessvärre misslyckades filmen att få med den gripande upplösningen. Det blev istället platt och fantasilöst. Det är likaså märkligt att så många intressanta delar av boken helt är bortslarvade, det sänker betyget till en stark 3:a.
TheHorrorfan
2013-03-17
En rätt så bra svensk thriller.
Scrapop
2012-07-10
Full fart från första stund! Positivt överraskad!
Xenox
2012-06-25
Underskattad! Filmen är spännande från början till slut. Helena Bergström passar faktiskt bra som journalisten Annika Bengtzon. Inga större fel på filmen, faktiskt bättre än en genomsnittlig Beck/Wallander film.
annihilat0r
2011-10-11
En höstkväll kom jag oplanerat rakt in i "Sprängaren". Trots segheten och de ibland bristfälliga dialogerna fångades jag. Slutsekvensen har etsat sig fast - för alltid antagligen.
Visa äldre kommentarer »