Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Spring Breakers


Brit, Candy, Cotty och Faith drömmer om att åka på Spring Break, amerikanska collegeungdomars årliga festvecka, men har inte råd. Tre av dem bestämmer sig för att råna en restaurang för att finansiera resan och snart är de på väg till Florida för att parta loss.


Originaltitel Spring Breakers
Regissör Harmony Korine
Manus Harmony Korine
Genre Drama, Kriminalare, 2010-tal
Skådespelare James Franco, Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Ashley Benson, Rachel Korine, Gucci Mane, Heather Morris, Ash Lendzion, Emma Holzer, Josh Randall, Travis Duncan, Sidney Sewell, Thurman Sewell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2092
Filmnummer 99394

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Taliah
Spring Breakers handlar om fyra tjejkompisar på college som tar sig ner till Florida med rånade pengar för att festa och leva livet. Vi får inte mycket till karaktärsbeskrivning förutom att en a...   Läs mer »

Skapad 2019-12-17 av AugustDellert
Spring Breakers handlar om ett gäng vilda tjejer som åker på semester från skolan och träffar en kille som visar dem ett ännu vildare liv. Filmen är skriven och regisserad av Harmony Korine s...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av despondency
I Spring Breakers får vi följa en grupp tonårstjejers första steg i vuxenvärlden, sett ur Harmony Korines vision. Men vilka budskap förmedlas egentligen? Korine är en intressant filmmakare och...   Läs mer »

Kommentarer


amam
2022-04-01
Trodde jag skulle få någon form av girl-power film men istället fick man en nästintill nihilistisk vision av det värsta med partyvärlden och alla karaktärer var sjukt osympatiska.
karlmats
2020-01-22
Att det här verkar vara Korines mest tillgängliga film säger ju en hel del om den karln. Kul att han plockat in före detta barnstjärnorna Hudgens, Benson och Gomez för att spela de här rollerna och verkligen ta bungyjumphoppet ut ur Disneyfamiljen. Gomez skitar ju iofs inte ner sig så mycket men så ser hon också ut att vara 12 år gammal så det kanske var lika bra. Det är ganska osammanhängande och fullt med avskyvärda människor och en skildring av spring break som förmodligen är ganska realistisk, men som ändå får en att känna avsmak för mänskligheten, ungefär som när man själv var i Cancun på spring break back in the days. Precis som Korine avsåg misstänker jag. Jag hatade det här väldigt länge, bottenbetyget kändes givet men så här i efterhand börjar jag ändå tveka. Det är ju onekligen en sorts ambition över det här, och James Franco tar ut svängarna så mycket att det är svårt att inte gilla hans "James Holden på crack"-imitation. Det är mycket våld och naket men samtidigt finns det mjuka delar i det här också. Jag kan nog till slut ändå känna att det här är en väldigt välgjord film i all galenskap, och jag hatar den inte fullt ut, men jag har svårt att gilla det också. Ett tag tänkte jag att det bara kunde bli en 1a eller en 3a, men jag kompromissar väl och sätter en 2a då.
Amx
2018-10-02
Jag måste nog se om den här filmen. Den var extremt frustrerande med alla upprepningar, men det visuella täcker upp för den jobbiga klippningen. Kände aldrig någon feministisk vibe från tjejerna. Kändes mer som att de ville bort från sin bubbla och göra något helt vrickat. Känns även som att den här filmen inte ska ha någon röd tråd som ska följas i 90 minuter. Utan det ska vara vackra bilder och ibland vackra montage med fin sång till (Britney-scenen). Men samtidigt så var det väldigt frustrerande att sitta där och vänta på att någonting faktiskt skulle hända.
Haroo
2018-03-31
Otroligt välgjord rent cinematiskt. Bitvis väldigt bra handling även om introduktionen var något för lång. De satiriska inslagen att ungdomen strävar efter kickar är påfallande bra.
Xtro
2018-02-05
Jag finner det ganska fyndigt att man har rollsatt tjejerna med föredetta disney-stjärnor, som för att på ett metaplan smutsa ned oskuldsfullhet och ogiltigförklara dagens ungdomars ideal, hur man har ekat Huey Lewis & the News' roll i soundtracket till American Psycho med Britney Spears och hur scener med vulgära utsvävningar ironiskt sammanfogas med yolo-doftande dagboksutdrag om hur fin och meningsfull resan är. Det är så övertydligt att jag är förvånad att så många verkar missförstå filmen. Trodde aldrig att jag skulle nedlåta mig själv att titta färdigt på en MTV-musikvideo med inslag av twerking men här gjorde jag det med glädje i 90 minuter.
Krille80
2018-02-04
Jag vill här jämföra regissören Harmony Korine arbete under denna film med en person som glömmer av att kameran fortfarande är på efter man har filmat. Ju mer jag tänker på filmen ju mer irriterad blir jag över att jag gav av min tid för att se den. Så nu lämnar jag med glädje denna upplevelsen bakom mig och går vidare.
supermancover
2017-05-06
Whoah, verkligen inte vad jag väntade mig. Extremt bra faktiskt. Bitvis en femma till och med, men en klar fyra blir det iallafall. Jävlar i mig.
Gubbkepan
2017-04-30
En märklig film som man antingen älskar eller hatar. Jag älskar den! Superbra castat och väldigt snygg.
jlam
2017-01-22
Är det vanligt i Florida att man kan springa runt i bikini överallt, t o m i rättssal?
yrkeschaufföre
2016-10-11
Annorlunda? visst! Bra? nää!! Framför allt saknar den handling.
Visa äldre kommentarer »