Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Spring Uje spring


Uje Brandelius självbiografiska berättelse vävs ihop med popmusik om livet och vardagen. Det är när livet tar vändningar du inte kunde fantisera om som frågan ställs på sin spets: vad är det som är värt nåt? Uje Brandelius och hans familj spelar sig själva i en film som utspelar sig under ett par sommarveckor i Stockholmsförorten Bredäng.


Originaltitel Spring Uje spring
Regissör Henrik Schyffert
Manus Uje Brandelius
Genre Drama, Komedi
Skådespelare Uje Brandelius, Therese Hörnqvist, Vega Brandelius, Bixi Brandelius, Juno Brandelius, Ulla Bergholtz, Jerker Brandelius
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 37
Filmnummer 136631

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


svältaren
2021-01-14
Rolig, rörande och tänkvärd. Även musiknumren funkar utmärkt. Allra bäst, tycker jag, är drömscenen mot slutet som utspelar sig i en gympasal, fantastisk både till innehållet och i sin ljud- och ljussättning.
JD
2021-01-09
Bra regi, rolig dialog, alla är bra i sina roller, även de som spelar sig själva. Uje B är dock lite av iakttagande statist i filmen om honom själv, vilket verkar vara en avsiktlig gestaltning, kopplad till sjukdomen och känslan av alienation. Det är ett grepp som funkar bara så långt. När det ska bränna till mot slutet händer det inte. Likväl en fin historia, rak, enkel, okonstlad och lekfull.
haajen
2020-03-15
En svag trea för Schyfferts kreativa regi. Uje själv är mest en person som jag har väldigt svårt att känna för. Filmen känns också lite väl som en hyllning från Uje till Uje själv.