Staden med levande döda

Fader Thomas hänger sig på kyrkogården och öppnar på så sätt portarna till helvetet. Långt därifrån, närmare bestämt i New York, får en ung kvinna nys om detta genom en seans. Strax efteråt dör hon, eller åtminstone verkar det så. Hon blir begravd men en reporter upptäcker att hon fortfarande lever och lyckas rädda henne. Mary och reportern beger sig till staden för att försöka stänga portarna igen, innan det är för sent.

Originaltitel Paura nella città dei morti viventi
Alternativ titel City of the Living Dead, The Gates of Hell, Virus
Regissör Lucio Fulci
Manus Lucio Fulci, Dardano Sacchetti
Genre Skräck, 80-tal
Skådespelare Antonella Interlenghi, Catriona MacColl, Christopher George, Carlo De Mejo, Janet Agren, Giovanni Lombardo Radice, Fabrizio Jovine

Skapad 2019-12-09 av EvilNed
Jag vägrar insé att Lucio Fulci var ett geni. Han var en tafatt regissör med ambitiösa idéer som han var alldeles för inkompetent för att själv förverkliga. Zombiefilm har jag sett mycket av...   Läs mer »

Skapad 2019-11-02 av DeRossi
När Fader Thomas, Präst i staden Dunwich hänger sig öppnar han portarna till hevetet. Samtidigt i New York deltar Mary (Catriona MacColl) i en seans där hon ser vad som händer i den lilla staden...   Läs mer »

Zebulonm
2024-01-24
Det här är fan inte bra.
Robkiller
2023-04-27
Lite potential fanns väl i handlingen, men den är så pass usel på allt att det inte blir mycket av det.
Dream
2021-11-23
Det här är bra grejer.
FabianBom
2017-10-16
värdelös smörja
Mr_v
2017-06-26
Näst bäst av Gates of Hell-rullarna.
dudson
2017-05-19
Väldigt kuslig och atmosfärisk. Älskar hjärn mossar scenerna:) Påminner mkt om Beyond i stilen. Fast jag hade lite svårt för just denna filmen då den var lite lång dragen och seg. Får nog ge den en ny chans längre fram.2+
vonadel
2016-04-13
Tyckte denna var så fruktansvärt hemsk när det begav sig i videovåldets Sverige. Riktigt så hemsk var den inte nu. Skön stämning till en början som får en tillbaka i en liknande känsla som man var i för så många år sedan. Tyvärr slits man ur denna känsla p g a det usla skådespelet från de flesta håll. När det gäller specialeffekterna är de riktigt imponerande i många fall, och i vissa fall inte speciellt bra. Gillar också det något udda soundtracket som också satt sig i minnet. Av nostalgiska skäl ett medelbetyg. Kommer ändå vilja se de två andra filmerna i "trilogin". 5/10
AlbinWesley
2016-01-19
Väldigt snyggt gjord och fenomenal känsla med ett krypande obehagligt soundtrack - som för den delen är mycket bra också. Gillar att det inte är en vanlig trist zombiefilm. Fräsig!
Dutch
2015-07-08
Visst är den charmig...och finurliga effekter o allt det där, men skrattretande usla skådisar.
Korben_Dallas
2014-11-14