Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Helan & Halvan


En av världens kändaste komediduor, Stan Laurel och Oliver Hardy, försöker återuppliva sina filmkarriärer med en teaterturné genom efterkrigstidens Storbritannien.


Originaltitel Stan & Ollie
Alternativ titel Stan and Ollie
Regissör Jon S Baird
Manus Jeff Pope
Genre Drama, Komedi, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Steve Coogan, John C Reilly, Shirley Henderson, Nina Arianda, Rufus Jones, Danny Huston, Joseph Balderrama, John Henshaw, Tapiwa Mugweni, Keith MacPherson, Stewart Alexander, Stephanie Hyam
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 264
Filmnummer 129850

Recensioner

Skapad 2020-06-01 av Stygga-Vargen
Jag gillar komikerduon Stan Laurel och Oliver Hardy, eller Helan & Halvan som de brukar kallas här i Sverige, och minns mycket väl när jag såg min första film med dem - det var sommaren 2007 och ...   Läs mer »

Kommentarer


MsA
2019-03-30
Mycket bra film! Coogan och Reilly är suveräna och likheten likaså. Hade dock önskat att den hade varit liite roligare och börjat tidigare i deras karriär!
PeterTheW
2019-03-27
PERFEKT casting om än filmen i sig kunna bjuda på lite mer...
myslas
2019-03-27
Kanske är det här något färgat av det faktum att jag fullkomligt älskade Helan & Halvan när jag var liten och att det här på sätt och vis blir lite av en nostalgitripp för mig men det här är verkligen en mycket välgjord film på många sätt. Att man fokuserar på deras sista turné är ett bra val och man slipper de där ständiga hoppen framåt i tiden som är så vanligt i biografier. Man har även lyckats hitta en bra blandning mellan komedi och tragedi som gör att man får utlopp för många olika känslor. Reilly och Coogan gör också rollerna väldigt bra så det finns egentligen väldigt lite att anmärka på. En verkligt positiv överraskning för min del och jag blir lite sugen på att leta upp de gamla klassikerna från deras glansdagar.
Engravadlax
2019-03-23
John Reilly brukar vanligtvis bara spela sig själv och är inte van vid att göra karaktärer, och det märks, hans kroppsspråk är tafatt, och han gör någon konstig accent som inte låter det minsta som Hardy. Han är inte katastrofalt dålig, men han är inte i sitt rätta element. Steve Coogan gör däremot en mycket stark imitation av Laurel. Det är ett fint porträtt av två legendariska underhållare som har gått ur tiden och snart ur mannaminne, hyfsat kul och vemodigt.
DrVergerus
2019-03-20
Har sällan sett fram emot en film så mycket, sedan jag i höstas fick reda på att den skulle komma. "Stan & Ollie" är en väldigt fin skildring av två av världens mest älskade komiker. Väldigt gripande. Fantastiskt att de är så lika legenderna, alla gester, minsta minspel och blick.
Julius
2019-03-17
Hade gärna sett mer av deras karriär och förlängt filmen. Men klart godkänd med imponerande insatser.
Bengt_a
2019-03-16
Trivsam film och imponerande skådespel.
« Föregående kommentarer