Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Stand by Me


De unga killarna Chris, Gordie, Vern och Teddy får i 1950-talets Oregon reda på att det finns ett lik någonstans i skogen. Det är en pojke i deras egen ålder som ska ha blivit påkörd av ett tåg och hittills har polisen inte hittat honom. Vännerna bestämmer sig för att ge sig ut på jakt efter det försvunna liket.

Baserad på kortromanen The Body av Stephen King från år 1982.


Originaltitel Stand by Me
Regissör Rob Reiner
Manus Raynold Gideon, Bruce A Evans
Genre Drama, Äventyr, 80-tal
Skådespelare Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Jerry O'Connell, Kiefer Sutherland, Casey Siemaszko, Gary Riley, Bradley Gregg, Jason Oliver, Marshall Bell, Frances Lee McCain, Bruce Kirby, William Bronder, John Cusack, Richard Dreyfuss, Scott Beach
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16483
Filmnummer 472

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av muschii
Stand By Me är en av de bästa filmerna jag har sett. Det finns ingen film som ger mig en sån mysig känsla och jag har säkert sett den tio gånger vid det här laget. Det är en film som man kan s...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av cineasten89
Vill man se en riktigt bra film som både är spännande och underhållande, ska man se den. Den har en gripande och stark story och har en briljant bra rollista, som består av bland andra John Cusac...   Läs mer »

Kommentarer


fridenpaden
2022-06-29
Omtalad. Bra tempo. Men ändå, väldigt överskattad.
Starkbröl
2022-05-24
Ganska långsam barnäventyrsfilm. Helt okej barnskådisar men mig engagerade den inte så mycket? Såg den nu för första gången i vuxen ålder. Kiefer Sutherland var faktiskt bra på den här tiden.
quelnightmare
2021-06-14
En trevlig film präglad av enastående framträdanden, Stand by Me är en intressant variant på den vanliga pubertetsfilmen.
Podpolkovnik
2020-10-25
Intressant och finstämd produktion med fina barnskådespelarinsatser.
sodomiten
2020-06-02
Inte mycket går upp mot en 80-talsfilm med en av de största barnstjärnorna från den tiden, Corey Feldman.
Dream
2020-01-06
En lite överhajpad snorunge rulle som egentligen inte något jätte speciellt. Största anledningen till att folk gillar den är att den glorifierar en tid då ungdomen gjorde annat än att sitta nertryckta med huvudet i en smartphone och skriva skit på Facebook, mer än så är det inte, men den är heller inte dålig bara lite överskattad dessvärre. Betyg 3.
AngelsDiary
2018-05-25
Trodde verkligen inte det var King som låg bakom novellen till denna film, men kollade upp det under filmens gång och är positivt överraskad. Alltid älskat Kings både noveller och filmer och detta är inget undantag.
Rai
2018-02-04
Tillhör självklart en av favoriterna!!
RustyFilm
2016-12-10
Filmatisering av en Stephen King novell (ovanlig handling, för att vara King). Jag tycker egentligen inte detta är någon speciellt bra film. Men ändå, det är något som träffar rätt i denna stämningsfulla ”5-boks liknande” historia.
Stygga-Vargen
2016-09-18
Mästerverk! En av 80-talets bästa filmer! Många har försökt apa efter den men det har aldrig blivit bra.
Visa äldre kommentarer »