Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Star Trek


När en oidentifierad, främmande rymdvarelse förstör tre kraftfulla klingonkryssare återvänder kapten James T Kirk till den nyligen ombyggda U.S.S. Enterprise för att ta kommandot. Mr. Spock, McCoy och de andra från den ursprungliga, hyllade tv-serien Star Trek mobiliseras med warp-hastighet för att stoppa den främmande inkräktaren som obarmhärtigt närmar sig Jorden.


Originaltitel Star Trek: The Motion Picture
Regissör Robert Wise
Manus Harold Livingston
Genre Äventyr, Science Fiction, Fantasy, Mysterium, 70-tal
Skådespelare William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Stephen Collins, Persis Khambatta, James Doohan, Nichelle Nichols, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, Mark Lenard
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2277
Filmnummer 1331

Recensioner

Skapad 2019-12-12 av marfil
Jag erkänner: jag tycker Star Trek är fascinerande. Det finns inga motsvarande exempel på en science-fiction-värld som byggts upp så detaljerat under 40 år med så många rika källor: tio filme...   Läs mer »

Kommentarer


Count_Duckula
2020-08-10
Såg klart originalserien tidigare i år, och nu kommer jag äntligen till långfilmerna. Det skall erkännas, att det dragit ut på tiden mycket på grund av de medelmåttiga åsikter som finns om denna rulle, som tydligen ska vara så mycket sämre än "Khans vrede": men jag måste säga att den slog mig med total häpnad. Må så vara att den hade lite väl långa scener första halvtimmen, men när den väl kom i gång höll den mig fastnaglad fram till slutet. Skådespelarna leverar mer än tillfredsställande, fotot är än idag, 2020, gastkramande vackert och manuset extremt intelligent. Inte heller finns mycket att klaga på när det kommer till ljudet. Hade önskat att Uhura fick vara med lite mer (samma kritik till serien btw) och Decker kändes rätt ändamålsenlig, inget mer. Dock inget som hindrar en solklar femma - det här är inte bara Roddenberry-Trek i sitt absoluta esse, det är en av de bästa sci-fi-filmer som gjorts, punkt. Bäst att se serien först, dock.
fisk0
2019-12-05
Effekterna är fortfarande otroligt vackra 40 år senare. Tycker inte tempot så mycket är problemet som vad de väljer att fokusera på - vi har en tio minuter lång scen där det bara växlar mellan specialeffekter och ansiktena på personer som reagerar på vad de ser (men inte säger något), samtidigt som filmen ivrigt hoppar över dialog som skulle kunna utveckla karaktärernas motivation och förklara vad de håller på med. Slutet är en riktig besvikelse, men över lag är det ändå en fin film, som både känns trogen TV-serien och kan stå hyfsat på sina egna ben.
Djason
2018-01-09
Helt ok film, vacker men en aning långsam.
Rai
2017-12-18
Nä, tyvärr har aldrig var förtjust i Star Trek- filmerna eller serierna, undantag: Star trek- voyager, som jag faktiskt tycker är riktigt bra...
Astrojacob
2017-05-09
Försöket att göra en Kubrik misslyckat med tanke på extremt påfrestande långa scener första halvtimman. Jerry Goldsmiths soundtrack och skruvad poäng räddar denna vackra och påkostade produktion till en knapp, svag Fyra.
Norpan0
2016-11-07
Gud, vilka evighetslånga scener med rymdskepp som åker... Filmen hade lätt kunnat halveras! Meningslös.
Biberkolben
2016-11-05
Jag fann den här filmen mycket stillsam, atmosfärisk, symfonisk, filosofisk - och framförallt - ursnygg. Fantastisk musik och ljuddesign! Jag förstår om många har tudelade meningar om filmen och den är verkligen inte bäst i serien, inte på långa vägar. Dock sparkar den igång hela filmserien på ett - enligt mig - väldigt lyckat sätt.
Afflicter
2016-10-01
Om man ser den här första Star Trek-filmen ur en spektakelsynvinkel och kan acceptera att den är gjord för en bioduk, så är det riktigt stabil Sci-Fi. Bra tvist plus att att handlingen följer det som hela Star Trek går ut på. Till skillnad från uppföljaren är det här ett uppdrag i diplomatins tecken.
Mat1az
2016-07-12
Finns ju flera avsnitt som har mer story och som är bättre än den här filmen. Känns lite som att de försökt kopiera Kubricks 2001. Karaktärerna är det som håller filmen flytande. Svag trea.
MaxMackan
2015-09-29
Finns en bra film här, men tempot är misslyckat och det är nästan outhärdligt långsamt stundtals...
Visa äldre kommentarer »