Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Star Wars: Episod II - Klonerna anfaller


Tio år efter att invasionen av Naboo kunnat avvärjas står den galaktiska republiken nu inför en separatiströrelse. Senatorn och den tidigare drottningen av Naboo, Padmé Amidala, reser till Coruscant där hon utsätts för ett attentat med henne som måltavla. För att skydda senatorns liv ges jedimästaren Obi-Wan Kenobi och hans unge lärling Anakin Skywalker uppdraget att beskydda henne. När ytterligare ett attentatsförsök sker mot Padmé lyckas Anakin avvärja det, och de två beger sig nu till Padmés hem på Naboo för att gömma sig samtidigt som Obi-Wan reser till den avlägsna planeten Kamino för att lokalisera prisjägaren som låg bakom attentaten mot Padmé.


Originaltitel Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
Alternativ titel Stjärnornas krig, del II - Klonerna anfaller
Regissör George Lucas
Manus Jonathan Hales, George Lucas
Genre Action, Romantik, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Ewan McGregor, Hayden Christensen, Natalie Portman, Samuel L Jackson, Anthony Daniels, Kenny Baker, Christopher Lee, Ian McDiarmid, Temuera Morrison, Daniel Logan, Ahmed Best, Leeanna Walsman, Jimmy Smits, Jack Thompson, Silas Carson, Rose Byrne, Oliver Ford Davies, Jay Laga'aia, Ayesha Dharker, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Frank Oz (röst), Rena Owen (röst), Andy Secombe (röst), Ronald Falk (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 23157
Filmnummer 4971

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Sorroztro
Det är tio år efter den föregående filmen The Phantom Menace och mycket har hänt. Anakin Skywalker har växt upp från att vara en slavpojke på ökenplaneten Tatooine till en begåvad lärling t...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av marfil
Efter det magplask ”Det mörka hotet” åstadkom (dock inte ekonomiskt – filmen var en enorm succé i termer av biljettförsäljning) var läget helt annorlunda inför ”Klonerna anfaller”. Star Wa...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av othis
Det var något av julaftonsstämning på Kino City i Jakobstad på torsdagskvällen, den där långa halvtimmen innan julgubben kommer – om han kommer. Jag tror att många Star Wars-fans tyckte att h...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Andra delen i George Lucas världsberömda koncept Star Wars men filmad 20 år efter fjärde, femte och sjätte delen som gjordes på 70-och 80-talet. Skriven och regisserad av George Lucas. Tio år ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Jag tror George Lucas största fel när han bestämde sig för att återvända till sin galax var att han återvände för långt. Det var så här gammal jag hade hoppats Anakin Skywalker skulle vara...   Läs mer »

Kommentarer


mattarello
2017-10-23
Med tanke på att episod ett fick en stark tvåa är det snubblande nära att den här får en stark etta, men för Yodas skull landar den ändå på två!
markus1990
2017-06-07
Hade kunnat vara hur bra som helst om det intr var för det bedrövliga samspelet mellan Portman och Christensen!
Stygga-Vargen
2017-05-20
Den här var faktiskt över förväntan! Den är väldigt spännande och välgjord och det händer saker hela tiden. Fight-scenen med Yoda borde lätt kvala in som en av de bästa fight-scenerna någonsin även om den kanske inte håller samma mått som den legendariska fighten mellan Bruce Lee och Chuck Norris i Way Of The Dragon.
2004Orre
2017-02-20
Den värre än "The Phantom Menace" Den här filmen var väl helt ok, men den är i allafall mycket bättre än "The Force Awakens"

2017-01-13
Usch vilken dålig handling, den första delen hade en bra handling och fin miljö så man blev intereserad när man tittade på den, men i den här filmen är nästan alla miljöer urusla, men sista tredjedelen och fightscenerna var helt fantastiska, en stabil 3:a
pampj
2016-12-23
Tveklöst den sämsta filmen av alla de stora Stjärnornas Krig-filmerna. Christensen gör rollen som en gnällig tonåring bra. Lite för bra, för gnälliga tonåringar är ingenting man vill titta på. Kärlekshistorien mellan honom och Padme, där Nathalie Portman faller tillbaka i rollen som Nathalie Portman vilket hon gör i lite för många filmer, är fantastiskt klen. Detta är även filmen där de fick för sig att det var dags att visa vad Yoda gick för i strid. Han visade sig vara en Duracell-kanin. Skutt, skutt, skutt. Striden i fråga får dessutom Kejsarens blixtar att kännas som en attack man låser upp vid level 22 om man spelar Sith snarare än den häftiga effekt det gav i episod 6.
jingoo
2016-05-12
Enklare handling med två huvudsakliga trådar att följa plus den politiska intrigen som är helt klart mer begriplig än i episod 1. "I love democracy" :-) Om det finns något minus så är det väl Christensen, hans rollfigur och det faktum att Amidala faller för psykot. Tusan vad bra det hade blivit om Natalie Portman hade fått en mer kompetent motpart och bättre skrivna scener.
BlueViper
2016-05-11
Tycker den är mycket bättre än "The Phantom Menace", mest för att den är mindre tramsig. Sen kommer den ju inte upp till mer än en 2:a ändå på grund av allt det alla andra nämner: dialog, skådespeleri, manus, cgi etc. Det måste ju betyda att jag egentligen tycker phantom menace var en etta... Får ändra.
amotherscrime
2016-03-18
Den absolut sämsta i hela serien. I stort sett helt osebar om det inte vore för Ewan McGregor som Obi-Wan och uppbyggnaden mot kriget (underhållande till och från). För övrigt så uppskattar jag verkligen George's fantasi när det kommer till planeterna. Annars hade han gärna fått överlämna alla detaljer till någon som vet vad de gör.
paninaro
2016-02-04
Jaha, här är Jar Jar nedtonad, men å andra sidan så spelas Anakin av en sådan träbock att han nästan provocerar mer än Jar Jar varje gång han själlöst levererar en replik. Lucas verkar inte ha haft något intresse av att faktiskt berätta något med de här filmerna, utöver att pliktskyldigt redovisa saker i riktning det vi redan vet ska hända, allt med denna fruktansvärt fula CGI närvarande. Att just Amidala är den som får sina kläder lagom sönderrivna i fighten är skrattretande icke-subtil sexism.
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »