Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd


Sithlorden Darth Sidius har i hemlighet tagit ett järngrepp om republikens senat. Jedirådet utgör dock fortfarande ett stort hinder för hans planer att störta det demokratiska statsskicket och skapa ett enväldigt imperium. Samtidigt har Anakin Skywalker just fått reda på att han ska bli pappa, och när han i en dröm ser Padme dö i barnsäng blir han livrädd att förlora sitt livs kärlek. Sidius ser rädslan och vreden som Anakin besitter och försöker rekrytera honom till den mörka sidan.


Originaltitel Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
Alternativ titel Stjärnornas krig, del III - Mörkrets hämnd, Star Wars 3
Regissör George Lucas
Manus George Lucas
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Ewan McGregor, Hayden Christensen, Natalie Portman, Ian McDiarmid, Samuel L Jackson, Anthony Daniels, Kenny Baker, Christopher Lee, Jimmy Smits, Silas Carson, Temuera Morrison, Peter Mayhew, Keisha Castle-Hughes, Jay Laga'aia, Bruce Spence, Wayne Pygram, David Bowers, Oliver Ford Davies, Ahmed Best, Rohan Nichol, Jeremy Bulloch, Amanda Lucas, James Earl Jones (röst), Frank Oz (röst), Matthew Wood (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 20680
Filmnummer 27776

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av zac2go
Jag har kollat på 'Star Wars - revenge of the sith' den avslutande inledningen(!) på sagan tre gånger och här är nu mina samlade intryck, jag börjar med det som var bra: Filmen var pinsamt myck...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av marfil
”Mörkrets hämnd” hade den svåra utmaningen att bemästra att den var den sista pusselbiten i Star Wars-sagan. Efter ”Klonerna anfaller” visste ju alla biobesökare var den här filmen skulle b...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av cineasten89
Nu är avslutningen av sagan om Star Wars här. En massa minnen har kommit tillbaka, mestadels genom den gamla trilogin. Det är med applåder och kalla kårar som Star Wars går upp och börjar sin i...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av MarcusofaDown
(Denna recension innehåller milda spoilers) Ända sedan George Lucas berättade för omvärlden att tre nya (eller gamla, beroende på hur man nu vill se det) filmer i Stjärnornas Krig-serien var p...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av Galivan
Den tredje filmen i trilogin innehåller några riktigt känsliga moment och innebar sannerligen en stor utmaning för George Lucas. Anakins övergång till den mörka sidan iscensätts, och handlinge...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av von_fantasy
Här har vi slutet... eller början... eller tja vad det nu blir. Här har vi i alla fall sammanslutningen mellan det nya och det gamla. Star Wars Episod III länkar samman de nya filmerna med de gaml...   Läs mer »

Skapad 2019-11-15 av Buffo
Slutligen är då den sista av de första filmerna här. Efter att de två föregångarna besvikit med märkliga handlingar och fler nya frågor än svar, är det mycket som skall hinnas med. Dessutom...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av
Den mörkaste sagan som någonsin berättats. Så kan man sammanfatta ”Revenge of the Sith”, den sammanlänkade delen mellan de nyare filmerna i George Lucas rymdepos med de äldre från 7...   Läs mer »

Skapad 2019-11-13 av
Detta är den tredje filmen av sex i Star Wars-sagan men ändå den som gjorts senast. Man har gjort filmerna i en mycket mixad ordning. 1977 kom den fjärde delen av sex, Episod IV - Nytt hopp. Däre...   Läs mer »

Skapad 2019-11-12 av connya
George Lucas valde att gå tillbaka och göra episod I-III av det skälet att han ville berätta om den jedikrigaren som gick över till den mörka sidan. Jag såg den första Star Wars-filmen (episod...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2023-08-06
Sista delen i prequel trilogin och det är också den bästa av dessa tre men fortfarande inget superbra eller mästerverk, åtminstone inte idag när man ser om filmen 18 år senare, visste är det snyggare med alla tillagda CGI effekter men dialogerna och skådespelandet är fortfarande under ribban, George Lucas är ingen vidare regissör eller duktig på att skriva dialoger men det är snäppet bättre än dom andra två filmerna helt klart men inte så att det blir mästerligt och att man sugs med utan det är lite som en halvdan teater föreställning, men filmen i det stora hela avslutas perfekt och ett måste att se om man är ett star wars fan, den var även bättre än jag kom ihåg, så blev ändå något glatt överraskad och har man även sett den animerade serien clone wars så gör det dessa prequel filmer så mycket bättre, för man har investerat mer tid i karaktärerna men man märker lite här och var att den serien skapades efter dessa 3 filmer, så betyget blir samma som till dom 2 första filmerna, en stark 3:a
karlmats
2019-12-04
Den klart bästa av de tre prequelsarna, Jar Jar håller käften, Hayden är lite mindre störig än i förra filmen, Palpatine är riktigt härlig och Christopher Lee likaså. Dessutom är det mer flow i svärdsfighterna och framför allt känns det som Star Wars igen. Lucas hittade lite magi ändå till slut, lavascenen är underbar och det är överlag underhållande större delen av tiden. Jag gillade den nog t.o.m. lite mer nu än när jag såg den senast vilket var 2009. Många härliga nods till första trilogin också och även om det kanske inte alltid hänger ihop så uppskattar jag att man försöker knyta ihop trådarna på ett sätt som är ofantligt mycket bättre än vad man gjorde i Solo. En ganska stark 3a blir resultatet den här gången.
päronanton
2018-10-10
Denna är riktigt bra! Mörk och spännande! Nu börjar det likna Star Wars!
Bumbi78
2018-05-13
Den av Star Wars-filmerna jag troligtvis aldrig såg klart när den kom. Kanske berodde det på tiden och att föregångarna kändes bleka. Men nu så fick den en ny chans och visst är det en godkänd del av sagan. Och som fantast av "originaltrilogin" är ju förvandlingen här av intresse.

2017-12-23
Denne er klart svakeste star wars filmen som noensinne har blitt gjort.
Zingostar
2017-10-25
Klart bäst av de nyare filmerna från sent 90 tal och tidigt 2000 tal. Denna film är närmast de tidigare filmerna i berättandet. och ger en bra inblick i hur Darth Vader blev den han blev. Helt klart sevärd.
Stygga-Vargen
2017-05-25
Om någon för bara 4-5 år sen sagt till mig att jag skulle börja gilla Star Wars så hade jag inte trott på det, men idag är läget annorlunda. För ett par år sen bestämde jag mig för att se originaltrilogin och att jag skulle fastna för de tre filmerna trodde jag allvarligt talat inte. Jag bestämde mig nyligen för att införskaffa originaltrilogin på Blu-ray och samtidigt passade jag på att även beställa prequeltrilogin och det är jag väldigt glad att jag gjorde för prequel-filmerna är faktiskt väldigt bra och oerhört spännande och det var även intressant att få reda på lite bakgrund om en del saker. Prequel-filmerna är ju naturligtvis inte lika bra som originaltrilogin men man bör ha sett dem. Episod 3 tycker jag är den bästa av prequel-filmerna (jag har bara sett episod 1-6 men jag ska väl se de två nya filmerna också nån gång).
Kaneltompa
2017-04-17
Väldigt bra film. Gör även så att originaltrilogin blir ännu bättre. Särskilt slutet i episod VI. Mörk film och har en del riktigt jobbiga delar. Hoppas verkligen Anakin dyker upp som force ghost i någon av de nyare filmerna.
BlueViper
2017-04-12
Försökte se den för några månader sen, men hade sett för mycket kvalitetsproduktioner innan så var tvungen att stänga av efter 20 minuter. Sjukt kasst. Hade inget att se på flyget så jag kollade klart på den här. Lyfte verkligen! Helt klart den bästa i trilogin. Många brister såklart, men rättfärdigar nästan de två tidigare filmerna på sättet den binder ihop allt. Kunde iofs ha tryckt ihop hela trilogin i en bra film istället tycker jag. Den här landar på en stark två, väldigt nära en trea!

2017-01-15
Den här filmen ägde lätt! Action överallt, och det börjar dessutom på ett bra sätt! en mycket stark 5:a!
Visa äldre kommentarer »