Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Star Wars: The Last Jedi


Efter att ha funnit Luke Skywalker försöker Rey övertala honom att ansluta sig till rebellstyrkorna, men Luke har tappat tron på jediriddarnas roll i kampen efter att ha misslyckats med Ben Solo. Samtidigt leder Leia rebellstyrkorna i kraftigt underläge, och deras chanser blir inte bättre när det visar sig att Första orden har utvecklat en teknologi som kan spåra deras skepp i ljushastighet.


Originaltitel Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Alternativ titel Star Wars: Episode VIII
Regissör Rian Johnson
Manus Rian Johnson
Genre 2010-tal, Action, Äventyr, Fantasy, Science Fiction
Skådespelare Mark Hamill, Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Carrie Fisher, Laura Dern, Kelly Marie Tran, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Joonas Suotamo, Anthony Daniels, Jimmy Vee, Benicio Del Toro, Lupita Nyong'o, Gwendoline Christie, Billie Lourd
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2309
Filmnummer 122860

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av Rixn
The Last Jedi är en bra action-film, men som en del av ett universum som byggts upp under 40 år, är den ett skämt. I tider av uppbyggnation av filmuniversum, där Marvels MCU kommit längst, är d...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av AugustDellert
Denna recension innehåller spoilers så jag utfärdar härmed en varning och rekommenderar att ni ser filmen innan ni läser detta. 'The Last Jedi' är den åttonde episoden i Skywalker-sagan och f...   Läs mer »

Kommentarer

Hanness
2019-08-14
Svårt att betygsätta, för mig är detta inte Star Wars.
capitol
2019-05-18
Väldigt mycket transportsträcka och inte speciellt mycket spännande och nyskapande äventyr.
martineden
2019-04-30
Alltså, för mig är denna film en oerhörd besvikelse. Även om jag tycker att regin är helt okej och att filmen rent tekniskt är kompetent gjord och jag i teorin kan uppskatta att man försöker sig på något nytt så måste jag säga att det inte alls lyckas. Själva idén med att göra en filmserie är att bygga vidare på de tidigare bidragen och här tycker jag ärligt talat att man river ned mycket av det som tidigare gjorts i serien, vilket känns väldigt överraskande. Det är många inkonsekvenser i förhållande till tidigare delar och jag tycker väl att själva handlingen är ganska svag, även om det finns bra ögonblick och scener så var jag inte alls förtjust. Besvikelse! Star Wars för mig är originaltrilogin!! 2.
ilgoga
2019-03-22
"Force-delen" av filmen är riktigt bra, Driver är fantastisk... men resten går mellan mediokert och sämre är "droid factory"... så tyvärr är helheten inte riktigt godkänd...
JouCalle
2019-01-13
Första gången jag ser en film där jag genuint hejar på de onda.
YouAreNrIchi
2018-10-31
Det här är nog den sämsta filmen jag har betalat för att se. Episod 1-3 har tamefan åldrats bättre än den här filmen har gjort. Sedan är jag iofs. inget fan av Star Wars överhuvudtaget, så ni fans ska inte ta åt er, men jag kommer nu att ignorera den här filmserien helt och hållet.
päronanton
2018-10-16
Jag älskar verkligen Star Wars!!! Jag är ett fan av de! Jag tror inte riktigt jag insåg när jag var yngre hur otroligt bra dessa filmer är! Denna är riktigt riktigt bra! Love it!!!
HerrNenne
2018-10-15
Det är en bra film och man lyckas verkligen förmedla legenden Luke Skywalker, men! Den här blir väldigt jobbig att se på så fort man försöker tänka minsta lilla och inser hur dumdriven ploten är och hur självförstörande den är. Kanske är det meningen, men det gör filmen mindre trevlig att titta på. Mycket Nice job breaking it, Hero.
RichardEk
2018-10-05
Det är en lång och tungrodd men mäktig installation i Star Wars - sagan som möter oss denna gång. Som film vinner den i längden, den är inte brutalt bra berättarmässigt, och inte effektivt mörk som 'Rymdimperiet', men dess dystra och smått episka ton fungerar bra. Sedan är det gott om nostalgisk rymdaction, jedistrider och "nu är vi hopplöst illa ute - scener" där de stora filmbolagens teknologiska kompetens kommer till sin rätt. Rekommenderas!
Spidde
2018-09-17
Jag var aldrig och såg den här på bio och har mest sett att folk på nätet gnäller väldigt mycket över hur värdelös filmen är och hur den förstört det som de älskar med Star Wars. Till att börja med så förstår jag inte alls detta gnäll. Jag blev snarare positivt överraskad. Jag har känt mig lite trött på den extrema kommersialisering av Star Wars (som redan var en kommersiell produkt från början) och inte känt någon lust att haka på den här gången också (Star Wars var en viktig del av min barn- och ungdom). Men så såg jag den här ändå, i brist på annat en seg söndag och jag gillade den skarpt. Bra skådespel, rätt så spännande och engagerande och faktiskt ganska fräscht, trots att allt bygger på gamla grejer. Rey är en fortsatt bra karaktär och jag gillar nykomlingen Rose också. Ser faktiskt fram emot nästa film, vilket jag aldrig trodde skulle hända.