Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Stardust


Tristan, en ung man, lovar sin älskade att han ska hämta en fallande stjärna åt henne genom att ge sig in i det förtrollade landet som gränsar till deras hemby. Där tvingas han bl.a. kämpa mot den onda häxan Lamia och piraten Captain Shakespeare.


Originaltitel Stardust
Regissör Matthew Vaughn
Manus Jane Goldman, Matthew Vaughn
Genre Drama, Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Charlie Cox, Claire Danes, Robert De Niro, Sienna Miller, Michelle Pfeiffer, Jason Flemyng, Mark Strong, Sarah Alexander, Rupert Everett, Henry Cavill, Peter O'Toole, Mark Williams (I), Ian McKellen (röst), Nathaniel Parker, Ben Barnes, Kate Magowan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11238
Filmnummer 46319

Recensioner

Skapad 2019-12-01 av niklasringdahl
Den unga, lite töntiga handelsbodspojken Tristan i den sömniga 1800-talsbyn Wall är upp över öronen förälskad i den vackra, men ack så svalsinta Victoria. Han förnedrar sig själv på klassis...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-01-10
Den här filmen var väl inge bra heller! Hm, måste se om den nu...
karlmats
2020-01-07
Ännu en Matthew Vaughn-3a, han samlar dem på hög och det är väl inte så tokigt i sig även om jag tror att han kanske har mer i sig. Jag har inte läst nåt av Gaiman så jag hade inga förutfattade meningar alls om detta. Mitt intryck är att det här påminner om The Princess Bride i tonen men att helheten inte är lika bra. Cox är charmig i huvudrollen och jag gillar hur allt bara händer utan att någon direkt ifrågasätter saker och ting så mycket. Det är häxor och tronaspiranter och en vandrande stjärna och allt andas lite magi, men bara till en viss gräns. Ricky Gervais dyker upp från ingenstans och spelar sig själv, det säger väl en del om ambitionsnivån i filmen, å andra sidan är det befriande med en film som inte tar sig själv på så stort allvar utan mest försöker skapa lite good times. Fin avslutningslåt också, trodde inte det var sant när jag såg att det var Take That som hade gjort den, kanske en sista bit magi som Vaughn slänger till oss? En stabil 3a.
Lasersword
2019-02-19
Många stora skådespelare som samtliga gör bra rollprestationer trots att filmen i många fall är väldigt klyschig, Tyckte om den ändå, en mysig matiné för regniga eller snöiga dagar!
Jamesa
2017-12-09
Bra familjefilm. Typ söndagsmatiné.
oskaraspfors
2017-12-04
Bra familjefilm!

2017-10-26
En overraskende bra, underholdene og fin film. MVH Bjørn
Starkbröl
2017-01-19
Helt okej.
Stygga-Vargen
2016-09-20
Ganska okej och underhållande fantasyrulle med bra skådespelare. Dock är det nog ingen film jag lär se mer än en gång. Svag 3:a.
NoWireHangers
2016-02-08
Väljgjord och välspelat och med humor. Tyvärr är storyn inget vidare och tempot ojämnt. 3-
GinNTonic
2015-09-30
Omsedd dryga sex år senare, och tycker inte den var alls lika fantastisk denna gång. Stör mig lite på Claire Danes av någon anledning och även på alla cameos, och berättandet känns både stressat och långdraget på samma gång. Sista akten är emellertid fortfarande väldigt underhållande för fantasyfans som jag! Sänker från en stark fyra till en stark trea.
Visa äldre kommentarer »