Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Starship Troopers


Efter sf-författaren Robert Heinleins roman med samma namn. Johnny Rico tar värvning efter gymnasiet för att imponera på sin flickvän. Ett blodigt krig mot insektsliknande varelser från planeten Klendathu pågår.


Originaltitel Starship Troopers
Regissör Paul Verhoeven
Manus Edward Neumeier
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Casper Van Dien, Dina Meyer, Denise Richards, Clancy Brown, Michael Ironside, Rue McClanahan, Patrick Muldoon, Jake Busey, Marshall Bell, Seth Gilliam, Neil Patrick Harris, Eric Bruskotter, Anthony Ruivivar, Blake Lindsley, Matt Levin, Brenda Strong
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 17813
Filmnummer 239

Recensioner

Skapad 2019-12-11 av horvendile
Om filmens förlaga, skriven av Heinlein, säger jag: Boken är bra, den är både lik och olik filmen, jag tycker att de kompletterar varandra. Läs den gärna. Med det ur världen kan jag ägna mig ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av Anonym
Stora fåglar som flyger och hugger av huvudet på folk, gigantiska insekter som suger ut hjärnor på folk. Vad är det här? Starship Troopers blir så oseriös och overklig att det blir lite komis...   Läs mer »

Kommentarer


Sheepy
2023-11-22
En till hälften underhållande film som tyvärr går överstyr i andra akten och blir föremål för en utdragen/överdriven actionkavalkad. Bortsett från detta är det mesta charmigt. Paul Verhoeven parodierar med lekfullhet både propagandareklamer och traditionella relationskonventioner. Det träiga skådespeleriet och viss sliskighet passar även filmens syfte väl. Effekterna är även välgjorda och påkostade. Hade filmen trimmats med cirka en halvtimme hade den totala upplevelsen blivit betydligt bättre.
Nydahl75
2020-05-31
Underbar splatter
STHRUDTS
2020-05-02
Viljans Triumf möter Beverly Hills i rymden. Egentligen alldeles för lång för sitt eget bästa, men den sticker verkligen ut i sci-fi träsket. Snäll trea.
Barneyk
2018-11-24
Den här filmen har verkligen bara växt med varje omtittning. Dess mångbottnade satir kring fascism och krig är fantastisk och jag tror inte Veerhoven i sina vildaste drömmar skulle kunnat tro att den skulle vara så aktuell och viktig så här dryga 20 år efter att den släpptes.
foppa99
2017-11-22
Fantastisk film
Rai
2017-10-08
Den här filmen är ju kung!! plus att jag är släckt med Casper Van Dien på långt håll alltså...
Boddy
2017-03-16
En av mina favoritfilmer när jag var ett litet barn och fortfarande är jag barnsligt förtjust i den!
Dele
2016-11-30
Jag brukar inte gilla action och tycker också att det till slut blir för mycket även här. Dessutom så är slutet ganska snabbt och ologiskt ihoprafsat. På plussidan så finns det här mer kött på benen än vanligt inom actiongenren, tydligt visat i de satiriska medieinslagen, men också hela tiden under ytan närvarande i berättandet. Sammanfattningsvis så funkar "Starship Troopers" överraskande (nästan) bra både som action och innehållsfilm. Betygstrean är stark.
BlueViper
2016-06-17
Inte alls hjärndöd. Den ju inte tar sig själv på så stort allvar, men det är ju bara bra. Kul att jag inte sett den förrän nu och att den ändå levererar! En riktigt bra sci-fi med satir och bara enstaka "idiotageranden". Sällsynt!
Jamesa
2016-06-04
Älskade denna när den kom. Hyllade den. Sett om den på senare år och måste tyvärr säga att den inte håller alls. Är rätt kass faktiskt. Det som håller den uppe över ytan så att den hamnar på ok är de mycket bra,men ack så korta stridssekvenserna.
Visa äldre kommentarer »