Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Station Agent


Finbar McBride vill ingenting hellre än vara ifred, vilket inte är så lätt om man är född som dvärg. För att slippa folk bosätter sig den tågbesatte Finbar på en övergiven tågstation i New Jersey där han möter en kubansk varmkorvsförsäljare och en lidande kvinnlig konstnär. Visar på ett upplyftande sätt hur gemenskap och vänskap går att finna på de mest oväntade ställen.


Originaltitel The Station Agent
Regissör Tom McCarthy
Manus Tom McCarthy
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Peter Dinklage, Bobby Cannavale, Patricia Clarkson, Michelle Williams, Raven Goodwin, Paul Benjamin, John Slattery, Jayce Bartok, Joe Lo Truglio, Marla Sucharetza, Lynn Cohen, Richard Kind, Josh Pais
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7620
Filmnummer 15924

Recensioner

Skapad 2019-11-18 av flair_3
The Station Agent sätter ett gott exempel för en roll amerikansk independentfilm ska fylla. Istället för att skrika högst, vara blodigast eller peka på tillvarons absurditet för att få billigt...   Läs mer »

Kommentarer


myslas
2020-05-27
Jag skulle kunna se om den här en miljon gånger utan att bli trött på den.
Albion
2020-05-05
En i grunden varm och trivsamt berättad film om ett par enstöringar och deras ihärdige vän. Jag tycker dock det är synd att filmen måste tas ner i den mallade utförstrappan mitt i, dramaturgin måste liksom bli bakslag någonstans och jag tycker det är synd för filmen hade klarat sig bättre utan dyket ner (eller åtmistone plaskandet) i sentimentalitetsträsket. Sedan är vår käre Finbar lite väl motsträvig under en alltför lång tid in i filmen. Lite synd det också. Betyget slutar på en stark 3;a, dvs 3+
mammene
2018-11-15
Ja nu har jag tittat om och jag har inte så mycket att tillägga, så jag behåller min kommentar, annat än att det är en underbar film som man bara trivs i. Det här är en klockren femma för mig, när jag träffar på en sådan här historia blir jag salig. En smal film med mycket innehåll, jag känner för att se den igen för jag tror att jag kommer att upptäcka något nytt varje gång. Alla de här olika karaktärerna som blir vänner och varför kan man undra. Att vara dvärg och försöka att smälta in i samhället är inte lätt när allt ska vara så steriotypiskt, då kan man förstå att Fin väljer ensamheten. Den här historien visar att man kan vara sig själv med riktiga vänner. Skådespelarna var suveräna och då allra helst Peter Dinklage, som med små utryck visade så mycket. Jag är imponerad. Så härligt när de sitter där på hennes veranda, de är olika sorts människor som har accepterat varandra och trivs med det. Allt är gjort på allvar med humor.
Venatici
2016-09-19
Dinklage gör en superinsats här! En roll som talar till alla oss introverta i världen :)
lucius
2016-08-23
Känns lite krystat med Finbars dragningskraft på alla runt omkring honom. Han är ju som han själv säger en vanlig tråkig man. Annars var rullen rätt skön.
Hengman
2016-05-26
Skönt tempo. Hade velat se en serie av detta!
Starkbröl
2016-04-16
Rolig och märklig film. Inte mycket händer, men det är rätt okej ändå. En del mystiska klipp gör att den emellanåt känns lite ofärdig. Utmärkt skådespeleri från alla inblandade. Sevärd men inte omsevärd.
JonasM
2015-10-03
En liten pärla.
lottes
2015-09-19
Stark fyra eller kanske rentav en femma, den får sjunka in lite innan jag vet. Väldigt bra iallafall.
AlbinWesley
2015-07-08
Vad fina, välskrivna karaktärer - eller framför allt dynamiken som uppstår mellan dem. Härligt lågmäld, med ett gäng minnesvärda scener och såväl roliga som nästan rörande stunder, är den inte alls långt ifrån fyran.
Visa äldre kommentarer »