Stay

En ung man tillkännager för sin psykiater att han planerar att begå självmord om tre dagar. Psykiaterns desperata försök att hjälpa sin nya patient leder honom genom staden på ett mardrömslikt sätt mellan liv och död.

Originaltitel Stay
Regissör Marc Forster
Manus David Benioff
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Ewan McGregor, Ryan Gosling, Naomi Watts, Elizabeth Reaser, Janeane Garofalo, Bob Hoskins, B D Wong, Kate Burton, Michael Gaston, Mark Margolis, Amy Sedaris, Sterling K Brown, Jessica Hecht

Skapad 2019-12-22 av vakentimmar
När konststuderande Henry kliver in på psykologen Sam Fosters kontor, går han även rakt in i huvudet på honom. Efter lite småprat sinsemellan avslöjar Henry att han ska ta livet av sig inom tre...   Läs mer »

deswhip
2019-07-25
Utmärkt skådespeleri och casting och snyggt filmad. Men tyvärr är storyn för mig fullständigt meningslös och därför inser jag (tyvärr först när filmen är slut) att dessa två timmar bara var bortslösade till absolut ingen nytta. Filmen är ju ändå välgjord så det vore inte riktigt rättvist att ge den en etta, därav får den en tvåa i betyg.
Rele
2019-07-25
En annorlunda film. Man blir trött när man kollar den här filmen. Flera duktiga skådespelare gör bra rollprestationer och manus är bra. Jag ger ändå en trea.
92axha10
2018-10-13
Smått pretentiös och ibland ofokuserad till frustration. Det sagt så finns det fortfarande mycket att uppskatta.
jesse8
2018-08-23
Intressant, weird och vacker! Men kan någon säga vad hunden symboliserade? Får inte in den på något sätt, eller är det endast ett minne blott?
2022-08-30
Den här var faktiskt över förväntan! Det här är en spännande och intressant film med bra skådespelare! Enda minuset är väl det abrupta slutet. Stark 4:a.
dorre93
2016-09-16
Fattar inte varför folk säger att det är en "mindfuckrulle". Allt presenteras i slutet helt lågiskt, ingen tråd hänger löst och det är absolut inte mindfuck, kräver bara att man är uppmärksam och tänker efter lite. Fantastisk film.
Roswall
2015-05-03
Mja...sådär. Och jag tycker inte det var något lynchigt över den. Lite besviken faktiskt. Kan i och för sig tycka hela denna genre är lite trött.
kontorshunden
2015-04-08
What a great mindfuck! Mardrömslik stämning som andas Lynch, lika obegriplig också. Svag fyra. (men mest eftersom jag inte fick ihop den helt, den kan växa på mig med tiden)
2014-12-03
Jag är inte säker på att jag lyckades att få ihop allt på slutet men på något sätt känns det inte som det gör något då denna film var både fascinerande och bra under resans gång. Bra foto och som tidigare sagt så känns detta väldigt "Lynch". Gosling och McGregor är bra och Naomi Watts är ljuvlig. Hon är både oskuldsfull och sexig på samma gång. 3+
erkanns123
2014-08-12
Jag gillar psykologfilmer och jag diggar illusionsbudskapet! Helt okej "mindfucksrulle"!