2.5
2.5
Stentavlans hemlighet
Under andra världskrigets sista dagar får flyglöjtnanten Dakota i uppdrag att flyga en hemlig last mellan USA och Australien. Mitt över Stilla Havet börjar flygplanet krångla och man måste nödlanda. Allt pekar på att den hemliga lasten har orsakat nödlandningen och vägen mot räddningen går genom De Försvunna Skeppens hav. Dakota blir anklagad för att avsiktligt fört planet ur kurs och strandat det men ingen kan hitta planet där Dakota påstår att det finns. Sen försvinner den vetenskapsman som övervakade lasten. Nu börjar jakten på den mystiska lasten och vad har lasten gemensamt med Sargassohavet, Bermudatriangeln och Påskön?

Originaltitel | Sky Pirates |
Regissör | Colin Eggleston |
Manus | Peter Herbert, John D Lamond |
Genre | Science Fiction, Äventyr, 80-tal |
Skådespelare | John Hargreaves, Meredith Phillips, Max Phipps, Bill Hunter, Simon Chilvers, Alex Scott, David Parker, Adrian Wright, Peter Cummins |
Om man bortser från en snäv budget och lite konstig klippning är det ett skönt äventyr med stor matinékänsla där de sneglat på Indiana Jones mer än en gång. Tror att jag såg den här som knatte nån gång under 80-talet, men det var oavsett kul att se såna här gamla rullar även nu.
Väldigt trött Indiana Jones-klon.
lite crocodile dundee stuk tycker jag, men inte lika bra.
okej jag såg den när jag var liten liten och tyckte den var sjukt bra.. borde kanske revidera mitt betyg men jag vill se om den först och kan inte hitta den någonstans, hjälp!
Den här har legat etta på min kalkonlista sen 1987.
apa