Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Stepford Wives


Joanna flyttar med sin familj till den rika förorten Stepford. Tillsammans med sin nyfunna vän Bobbie, förfasar hon sig över de alldeles för väna och präktiga hemmafruarna och makarnas hemliga klubbar. Men snart börjar den tillrättalagda idealtillvaron kännas mer än bara besvärande. Det känns som om hon klivit in i en fälla.


Originaltitel The Stepford Wives
Regissör Frank Oz
Manus Paul Rudnick
Genre Komedi, Thriller, Skräck, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Nicole Kidman, Matthew Broderick, Christopher Walken, Glenn Close, Bette Midler, Roger Bart, Dylan Hartigan, Fallon Brooking, Jon Lovitz, David Marshall Grant, Matt Malloy, Robert Stanton, Faith Hill, Kate Shindle, Lorri Bagley, Lisa Masters, Colleen Dunn
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5379
Filmnummer 20445

Recensioner

Skapad 2019-12-09 av Boondock_saint
Hur kan en film vara thriller och komedi på samma gång? Det frågade jag mig när jag läste på baksidan av fodralet till The Stepford Wives strax innan jag såg den för första gången. Och efte...   Läs mer »

Kommentarer


BarryHero
2020-12-03
Usel filmatisering av en bra bok med stor filmpotential. Fattar inte varför man försöker göra en komedi (som knappt är rolig) av ett så bra thriller-/skräcktema som boken har. Som komedi lyckas den med att inte vara rolig och som thriller lyckas den med att inte vara spännande. Dessutom känns det som om de alldeles för tidigt avslöjar vad som egentligen försiggår i Stepford. Problemet är dock att man till slut knyter ihop allting på ett sätt som inte går ihop med inledningen. Har inte sett filmatiseringen från 1975 som jag dock gärna vill göra.
Albion
2019-10-09
Det här var inget vidare. Gillar originalet väldigt mycket och då blir det extra mycket platt fall för denna. Betyget blir en 2;a
RunRiot
2019-07-09
Kan vara bland det sämsta jag sett. Tycker nästan synd om skådespelarna som måste ta sig igenom skiten. Bette Midler är enda ljuspunkten.
CinemaStrange
2015-09-06
Det här är inget jag tänker betygsätta för det är den inte värd men enligt mig är det så här samhället ser ut idag eller i stort sätt alltid har gjort,allt ska va så "glamifierat" och sockersött och fick en känsla av 50-tal som jag antar var storhetstiden för hemmafruarna antagligen för att förstärka hela känslan i filmen men var inget som gick hem ska dock ta en titt på originalet.
Gordyal
2015-05-30
Stundtals vass, stundtals rolig, men mestadels platt och småputtrigt underhållande. Det mörka från föregångaren är helt borta. (7/15)
knytt
2015-02-12
Kanske inte superbra men väldigt trevlig att titta på.
AlbinWesley
2015-02-09
Satiren är stundtals väldigt bra, men i stort är den lite väl lättviktig. Mer fokus kanske borde ha lagts på obehag.
Krille80
2014-11-28
Riktigt duktiga skådespelare i riktigt roliga roller skapar utan tvekan här en klart underhållande film för stunden. För man måste inse att detta inte är ett mästerverk men söker man underhållning för kvällen så är detta underhållande. Den som särskilt måste nämnas är Glenn Close i sin roll och det är just hon som lockar fram skratten.
BruceIV
2014-04-23
Jag kan ta att filmer kan vara overkliga, så länge det finns någon form av logik bakom. Så var det inte i det här fallet, tyvärr. Den var stundtals roande.
ViolaIngeborg
2013-12-24
Hade kunnat bli obehaglig, blev bara komisk.
Visa äldre kommentarer »