2.2

Stockholm Bloodbath

Filmen följer Anne och Freja när de försöker hämnas på männen som mördade deras familj. De hamnar i Stockholm, där de dras in i en politisk maktkamp mellan Sverige och Danmark.

Originaltitel Stockholm Bloodbath
Regissör Mikael Håfström
Manus Erlend Loe, Nora Landsrød
Genre Action, Krig, 2020-talet
Skådespelare Sophie Cookson, Alba August, Emily Beecham, Claes Bang, Matias Varela, Wilf Scolding, Jakob Oftebro, Mikkel Boe Følsgaard, Thomas Chaanhing, István Zámbó, Viktor Filep, Roland Kollárszky, Adam Pålsson, Ulrich Thomsen, Wayne Brett, Declan Hannigan, Anders Olof Grundberg, Samuel Håfström, Eszter Ónodi, Kornélia Harmath, Anabelle Daisy Grundberg, Sean Duggan

2025-01-23
Alltid kul när det görs hyfsat ambitiös film om svensk historia, men jag önskar ju att man hade gjort något seriösare av det. Man har verkligen noll förtroende för att publiken faktiskt är intresserad av det man berättar och slänger därför in en massa trött humor och anakronistiska grepp för att desperat hålla deras uppmärksamhet. Sedan har man förstås slängt in två kvinnor i handlingen som inte har något där att göra också. Alba August är dock bra i sin roll ska sägas. Men jag tycker iaf fortfarande att det är ganska underhållande att få se den här historien rullas upp i filmform, och man har trots allt inte gjort den helt oigenkännlig
mammene
2025-01-08
Hade inte så höga förväntningar på detta, så jag blev positivt överraskad. Tycker att man gjort en rätt bra blandning genom att följa grundhistorien och däremellan slängt in några påhittade figurer som driver handlingen framåt. Att det är två kvinnor ligger ju lite i tiden, har inte så stora invändningar mot det, bara att när det går åt ett håll så går det åt ett håll. Dessutom bra skådespel av alla inblandade, Alba August imponerar och en favorit som ofta återses i dansk film är Mikkel Boe Følsgaard. Klart att jag egentligen hade önskat en seriös film om Stockholms blodbad, men hellre detta än inget.
PeterTheW
2024-07-05
Annorlunda, osammanhängande, ogenomtänkt och fånig. Samtidigt vågad, underhållande, snygg och oväntad.
2024-06-27
Annorlunda i sitt slag vilket bara var välkommet. Att de talade engelska var lite fånigt, men den är tillräckligt välgjord, våldsam och faktiskt rolig för ett hyfsat betyg.
Filmfluktaren
2024-05-06
Blev nyfiken på filmen måste kolla in den, betyget är godkänt o har glimten i ögat samt med engelskt tal så når den en större publik. Skaplig insats av skådisarna men själva historien/manuset är inte riktigt sant (det fattas lite) gäller väl för oss gamlingar som har läst om det hela i skolan, men för den vanlige Texasbon eller andra som inte ens vet var Sverige ligger någonstans duger den gott å väl. Hade gärna sett en liten epilog om vad som hände med personerna efter denna händelse, (själv satt jag o googlade i över två timmar om blodbadet o diverse folk som var inblandade). För väl säga att filmen är en dokumentär/äventyr i kategorin i min filmsamling, Och var tillräckligt sevärd av nyfikenhet för att se hur den skulle sluta. 3 av 5 i betyg
Djason
2024-04-04
Som historielektion är filmen och som den säger i början inte helt sann men som film är den välspelad och lite småkul. Hade inga förväntningar och blev inte besviken.
sven_usling
2024-02-19
Att den är på engelska är inget problem i sig. Däremot är filmen extremt korkad och illa gjord.
DrVergerus
2024-01-24
Idiotiskt att den är på engelska med främst utländska skådespelare, det förstör hela filmen. Mycket påhitt.