Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Stormen


Letty flyttar till väst för att bo hos sin kusin men blir utkörd av hans hustru och tvingas gifta sig med Lige för att klara sig. Den ständiga vinden utanför som piskar upp sand mot rutorna driver Letty sakta mot galenskap.


Originaltitel The Wind
Regissör Victor Sjöström
Manus Frances Marion
Genre Stumfilm, Romantik, Drama, Western, 20-tal
Skådespelare Lillian Gish, Lars Hanson, Montagu Love, Dorothy Cumming, Edward Earle, William Orlamond
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 253
Filmnummer 8908

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2022-01-20
Fenomenal film från första stund. Lysande bildberättande, och för min del är detta nog allt Sjöströms största stund, bättre än Körkarlen. Hade de fått avsluta filmen som berättelsen kräver så hade vi snackat toppbetyg. Missa inte!
C12
2019-08-18
Förfärlig modern "musik". I övrigt en hygglig film
goeran
2018-02-03
Victor Sjöströms stumfilmsdrama i westernmiljö, The Wind från 1928, är en riktig liten pärla i hans oeuvre som strålande utnyttjar det hotfulla landskapet/miljön. Det blir delvis nästan något av en skräckfilm. Lillian Gish är strålande i den kvinnliga huvudrollen men även Lars Hansson är mycket bra.
Tsurugi
2015-06-14
Som andra nämnt tidigare verkar det som att den vanligaste versionen är med ett soundtrack bestående av horribel syntmusik som var så kass att jag var tvungen att stänga av den efter ett tag. I sig en klart sevärd film, min första Sjöström, ser fram emot att se fler. Rätt stark trea.
emilstjernholm
2013-08-11
Sjöström lyckas på ett innovativt vis visualisera det ovisualiserbara, vinden. Tajt och snyggt.

2012-09-19
Det påtvingade slutet och syntmusiken stör ju lite, men annars är det en fantastisk film på alla sätt och vis.
Mikka
2012-05-29
Fantastiskt filmat, fantastiskt skådespel och underbart charmig Lilian Gish. Jag önskar bara att vi hade fått se lite mer av utvecklingen av hennes förhållande med mannen och slutet blir väldigt abrupt. 3+
emmabo
2010-11-29
Det här är nog så nära perfektion man kan komma. 100% engagerande från början till slut, med drama och humor i en fin balans.
Astrojacob
2010-11-10
Jag älskar Lillian efter att ha sett henne i 7 filmer nu, men trots en bra prestation saknades det där lilla extra för en Femma. Victor gör ändå ett kanonjobb o de övriga är bra. Kanske aningen överdrivet med hennes ångest inför sex o blåsande vindar, men ändå ett stycke rysare, kanske främst för tjejer. Stark Fyra.
AudreyHorne
2009-09-12
hade hoppats på mer klaustrofobi, men det som bjöds räcker ändå väl!
Visa äldre kommentarer »