Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Störst är kärleken


Vi befinner oss i andra världskrigets slutskede. En pilot i det brittiska luftförsvaret tvingas efter att ha fått sitt plan neutraliserat av fienden kasta sig ut utan fallskärm från hög höjd mot en säker död. Men efter en tid av förlorat medvetande vaknar han mirakulöst upp på marken helt och hållet oskadd. Ett misstag har dock begåtts och det måste till varje pris rättas till...


Originaltitel A Matter of Life and Death
Alternativ titel Stairway to Heaven
Regissör Michael Powell, Emeric Pressburger
Manus Emeric Pressburger, Michael Powell
Genre Fantasy, Romantik, Drama, Krig, 40-tal
Skådespelare David Niven, Kim Hunter, Richard Attenborough, Robert Coote, Kathleen Byron, Roger Livesey, Marius Goring, Raymond Massey, Joan Maude, Robert Atkins, Bob Roberts, Edwin Max, Betty Potter, Abraham Sofaer, Bonar Colleano
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 615
Filmnummer 9714

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2019-12-26
Nej, det här var inte min kopp te. Larvigt och taffligt gjort.
Dele
2019-11-01
Visst är en del föråldrat och visst påskyndas en del moment för att nå kärnan i berättelsen men när det (till slut) är så här våldsamt underhållande så stör inte dessa malörer nämnvärt. "A Matter Of Life And Death" är en kreativ, intelligent, rapp, varm och humoristisk historia med stort hjärta och glimten i ögat. (Det tidsenliga) fokuset på öppenhet och perspektiv är tidlöst och relevant, säkert extra mycket då när filmen gjordes.
norenorama
2019-04-10
Kollade inte många minuter innan jag insåg att detta inte var för mig.
Grillo
2019-01-07
Väldigt bra fram till rättegången då den verkligen faller isär och man märker att den är så gammal som den är. Synd.
Merwinna
2016-03-09
Nä. Ämnet är fånigt, barnsligt, orealistiskt och dumt... och ska man då ändå köpa filmen (vilket KAN hända i dylika fall), så måste det vara bra mycket bättre än så här i utförandet. Det kändes lågbudget, skolfilmsaktigt, oengagerat och taffligt, förutom storyn i sig...
Ful_fisk
2016-01-14
En sådan där film som man på förhand är rädd mest kommer bli sentimental, men så är den fullkomligt jävla jättebra. Otroligt kreativt upplägg, fyndig dialog, suveräna karaktärer och jävligt spännande användning av bildspråket. Att den skapades som propaganda för att förbättra relationen mellan Storbritannien och USA efter andra världskriget överglänses fullständigt av den gripande storyn, bortsett från den långa dialogen som behandlar spänningen mellan dessa två länder, vilket (givetvis) utgör filmens svagaste kort. Det märks verkligen vilken levnadsglädje som spred sig genom världen efter krigsslutet, för precis som i fallet Livet är underbart märks det att denna upplyftande och berörande hyllning till livet var precis vad världen behövde efter de långa, mörka krigsåren. Det skänker även en viss äkthet, som gör nog också bidrar till avsaknaden av sentimentalitet. Den finns förstås där, men den känns äkta, och jag blir helt tagen. Fantastiskt.
labi
2013-09-04
Njae. Förstår att tankar kring liv och död var påtagliga efter världskriget, men den här filmen är rätt fånig måste jag säga. Wenders "Wings of Desire" är i så fall bättre. För att inte trampa någon trosrikting på tårna (?) är himmelriket tämligen sterilt och könlöst. Filmen lämnar inte kvar mycket, men en svag trea för regissörernas och scenografernas finurlighet ändå. Alltid lika kul med Nivens tangorabatt också.
Ola_Schubert
2013-07-18
Denna film kan inte jämföras med "Himmel över Berlin" vad gäller existentiell komplexitet. Men den duger utmärkt som ströunderhållning. En svag trea i betyg.
Semiramis
2013-05-12
Kul idé och mycket bra i början. Tyvärr tycker jag större delen av andra halvan är tramsig.
elon
2013-01-07
Oj oj, första toppbetyget på över två år! Fantastiskt användande av färger, där jordelivet är i färg och himlen i svartvit. Filmen hamrade bort cynikern i mig... och kom det inte till och med något vått i ögonvrån, vad kunde det månne vara?..:)
Visa äldre kommentarer »