Street Kings

En polis mördas och hans kollega Ludlow ger sig ut på en intensiv jakt för att finna mördarna. Han stöttas av sin mentor och chef Wander men när bevisen pekar mot Ludlow själv tvingas han ensam lösa mordet för att rentvå sitt namn.

Originaltitel Street Kings
Regissör David Ayer
Manus James Ellroy, Kurt Wimmer, Jamie Moss
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Keanu Reeves, Forest Whitaker, Chris Evans, Hugh Laurie, Amaury Nolasco, Jay Mohr, Terry Crews, John Corbett, Cedric the Entertainer, Naomie Harris, Common, Game, Martha Higareda, Noel Gugliemi, Kenneth Choi, Clifton Powell, Michael Monks

Skapad 2019-11-13 av crawler
I ”Street Kings” första scen vaknar snuten Tom Ludlow (Keanu Reeves) med kläderna på, sträcker sig omedelbart efter tjänstepuffran och staplar ut till badrummet där han kräks i toaletten. På...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Rollywood
Street Kings är en actionspäckad polisfilm som ligger snäppet närmare verkligheten än många andra amerikanska polisfilmer. Dock har man överexponerat skottlossningar och slagsmål som i så må...   Läs mer »

Starkbröl
2025-02-13
Riktigt tät och lyckas blåsa liv i en nästan död genre trots att vissa genredumheter infinner sig (tex tung skottlossning utan att någon granne ringer polisen) och samtliga komponenter använts hundra gånger förut, det är nog tempot som gör det för den är riktigt väldisponerad. Keanu är nästan OK i sitt skådespeleri också vilket är ovanligt bra för honom medan vissa andra gör riktigt bra ifrån sig, speciellt Whitaker. En genomcynisk film men jag gillar den ambivalenta känslan.
Olof_Gronlund
2024-08-05
Bra action, Reeves gör ett kanonjob. Kanske lite för många vändningar och invecklat för min smak, men en klart sevärd film.
mammene
2023-12-07
Mycket våld och intriger, men det är välgjort och det tar många oväntade vägar. Forest Whitaker är som vanligt fascinerande att se.Ingen film man går och funderar på efteråt, men bra för stunden.
Canaletes
2023-05-03
Rätt underhållande med sköna twister på slutet. Samtidigt intressant då sån här korruption troligen finns än idag. Gillade duon Keanu och Chris. Fantastisk skådespel av Forest Whitaker. 6.5/10.
Raimo_1985
2020-07-01
2000-tals videovåld / 6:an-killfilm med lite udd, eller vad man ska säga. Starkt godkänt, klart underhållande, men mest mord på mord på mord.
92axha10
2018-08-19
Mörk och stämningsfull men det saknas något.
AsianDawn
2018-07-27
Det mesta i den här filmen har jag sett förut, men sällan så här välförpackat.
Andreas_
2018-05-21
Ännu ett mörkt polisdrama skrivet av mästaren James Ellroy som är grym på att skriva polisdrama/thrillers och regisserat av David Ayer som är duktig på att just regissera dessa mörka dramas om korrupta snutar, Ayer skrev ju även manuset till Training Day och gjorde även Harsh Times som är riktigt bra, efter det har det dock gått mest utför i andra genrer. Denna film är dock bra och välgjord med en Keanu Reeves i högform som även är som klippt och skuren för huvudrollen om en stenhård snut som har lätt för att kliva över gränserna, till sin partner får han den sympatiske Diskant som spelas av Chris Evans som även han gör en bra roll, sen har vi även namn som Forest Whitaker som chefen och Hugh Laurie som en IA snut som är dom på spåren. Filmen är helt klart bättre första gången man ser den utan att veta utgången, detta är min andra gång jag ser den och med slutet i vetskap så sjönk betyget något men den har åldrats väl och håller stabilt än idag. Skulle gärna se Keanu Reeves i mer såna här roller faktiskt. Betyget blir ändå en riktigt stark 3:a med en andra titt.
2017-08-03
Den här var ju bra.
Rele
2017-07-13
En action med många mord och många korrupta poliser. Spännande och underhållande film, men annorlunda handling. Jag ger en trea.