2.3
2.3
Striking Distance
Polisen Tom har blivit degraderad på grund av sina kontroversiella arbetsmetoder och bråk kring utredningen av ett seriemord. När en ny våg av mord drar fram ser Tom ett samband med de tidigare morden, men ingen lyssnar på honom.

Originaltitel | Striking Distance |
Regissör | Rowdy Herrington |
Manus | Marty Kaplan, Rowdy Herrington |
Genre | Action, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 90-tal |
Skådespelare | Bruce Willis, Sarah Jessica Parker, Dennis Farina, Brion James, Tom Sizemore, Robert Pastorelli, Timothy Busfield, John Mahoney, Andre Braugher, Tom Atkins, Mike Hodge, Jodi Long, Roscoe Orman, Robert Gould, Gareth Williams |
Det är en del bra skådespelare med från den tiden ( Brion James ) RIP.
Fast det är nåt sjukt med amerikanska filmer, att det så ofta är mamma-pappa-barn familjedrama.
Kunde ha svurit att jag betygsatt den här redan. Ologisk och ytlig 90-tals thriller, där Bruce Willis är den enda riktiga behållningen.
Stabil thriller från det gamla goda 90talet då mycket som gjordes var faktiskt genomtänkt, välskrivet och välgjort, detta är definitivt en av dessa filmer och faktiskt en av Bruce Willis bästa filmer, när denna kom och jag aldrig sett den förut och visste ingenting om storyn så gillade jag den ännu bättre, så detta är en film man egentligen ska se en enda gång för att tycka om den som mest, men det förutsätter ju såklart att man gillar Bruce Willis och denna typ av typiska 90tals thrillers som det kom en uppsjö av, det är den typiska vem är den mysteriska mördaren och sedan på slutet så kommer svaret med en stabil twist, alltid gillat denna typ av thriller filmer och denna är faktiskt välgjord för sin tid, idag är det inget särskilt och speciellt inte om man sett den förut, men den kom ändå tidigt 90tal och det får man tänka på, det var en annan typ av kvalitet på den tiden än idag men måste säga att dom flesta filmer på 90talet är mer välskrivna än idag, bra skådisar med, många gamla kändisar från 80 och 90talet förutom Bruce Willis såklart, men Dennis Farina, Brion James och Tom Sizemore var stora namn på den tiden och alla är bra i sina biroller, sen kom då även det nya stjärnskottet Sarah Jessica Parker och slog ned som en bomb, absolut kompetent men mest med som den snygga blondinen som ska tillföra lite sexighet och romantik, får dock säga att detta är den enda roll som hon faktiskt är bra i av allt hon gjort, även om rollen är liten och hon inte har så mycket att göra, men som sagt, en stabil Thriller helt klart, håller ganska bra även idag trots att det är 30år sedan den kom ut, speciellt om man inte sett den förut och gillar man Bruce Willis innan han blev en B-skådis så ska man definitivt se denna också, betyget blir en svag 3:a idag, betyget var betydligt högre första gången man såg den på 90talet och inte kunde storyn.
En typisk actionrulle från 90-talet, som jag tycker håller sig rätt bra. Framförallt så finns det inga hämningar överhuvudtaget, vilket gör att det mesta går hem. Med andra ord inget att ta på största allvar, det blir mer åt det komiska hållet. Stjärnan är utan tvekan katten Bob. Stark tvåa.
Vet inte varför jag inte ger den en etta, men handlar väl om att där är lite dialog inte bara action, 90-talet var bättre.
Filmen är så otroligt ologisk bara, annars lite vad man kan förvänta av en b-rulle.
Numera klassisk actionthriller som jag tycker står sig bra. Typisk för sin tid med en tuff Willis och väldigt söt Parker.
Willis är kung på att spela dessa roller!
Skit.
Inget mästerverk, men absolut inte Bruce Willis sämsta film! Duger fint som bakis underhållning t.ex. en Söndag utan tvekan.
En riktigt dum och klyschig thriller. Meeen den klarar sig någorlunda på 90-talscharm, som någon sa. En del komiska scener.