Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Submarine


Femtonåriga Oliver Tate har två stora mål i livet: genom en noga uttänkt plan rädda sina föräldrars äktenskap och att förlora sin oskuld innan sin nästa födelsedag. Han misstänker att hans mor har en affär med New Age-skummisen Graham och försöker därför styra upp sina föräldrars sexliv och diktar ihop kärleksbrev från sin mor som han skickar till sin far. Hans eget kärleksintresse Jordana är uppfriskande komplicerad; en självlärd pyroman som kräver att få överse Olivers dagboksskrivande ? speciellt de bitar som handlar om henne.


Originaltitel Submarine
Regissör Richard Ayoade
Manus Richard Ayoade
Genre 2010-tal, Komedi, Drama
Skådespelare Craig Roberts, Noah Taylor, Sally Hawkins, Yasmin Paige, Paddy Considine, Darren Evans, Osian Cai Dulais, Lily McCann, Otis Lloyd, Elinor Crawley, Steffan Rhodri, Gemma Chan, Melanie Walters, Sion Tudor Owen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2587
Filmnummer 84448

Recensioner

Skapad 2011-08-26 av bluevelvet
När Oliver Tate (Craig Roberts) möter sin första stora kärlek i den jämnåriga men betydligt mer framfusige Jordana (Yasmine Paige) så märker han samtidigt att hans egna familj håller på att ...   Läs mer »

Kommentarer


Albion
2016-08-10
Till att börja med så känns formen med berättarjaget bara jobbigt. Sedan är tonen i filmen till en början ganska skönt charmig men efterhand så byts den charmiga känslan ut och antar en mer en entaktad och krystat tillrättalagd ton. Jag tröttnade helt enkelt. Soundtracket är dock positivt som någon skrev. Betyget blir en 2;a
daniel77
2015-05-28
Schysst scenografi och bra driv i berättandet. Pallade inte med huvudrollen dock: kall, beräknande, osympatisk. Typ Patrick Batemans early years.
Canaletes
2015-01-15
Storyn gjorde mig taggad på att se den men den föll mig inte i smaken helt enkelt, precis som hans andra film The Double. Alldeles för mycket konstigt prat., klippningar, en del snabba scener så att det ska se coolt ut med mera... Utspelar sig på 70-80-talet, jag brukar gilla gamla tider men det här var bara oattraktivt gjort på något sett. Soundtracket är det enda positiva. 2.2/10.

2014-11-29
Helt okej! Medel 3a i betyg!
JonteW
2014-11-05
Fin och välspelad film med riktigt snyggt foto. Ayoade har definitivt fingertoppskänsla för detaljrikedom och ja, det är något Wes Andersonskt som finns där. Stark 3:a.
Mat1az
2014-11-04
Man kan inte påstå att Wes Anderson-vibbarna inte är där. Det är det. Men Ayoade drar inte fantasikortet så som Anderson gärna gör i sina filmer. Det är här en mer jordnära historia utan "serietidningsvibbar". Men på samma sätt som det känns som att Ayode efterliknat Anderson i dena, så känns det som att Anderson sneglat på Ayoade i Moonrise Kingdom. Filmen är mysig och är fylld med scener som blir pinsamt genanta, och därför väldigt komiska. Craig Roberts är riktigt bra i huvudrollen. Gillar även Sally Hawkins och Noah Taylor som föräldrarna. Yasmin Paige är okej som Jordana. Paddy Considine med sin hockeyfrilla är ju bara för suverän!
Brynollf
2014-09-09
Craig Roberts är så jävla bra.
Engravadlax
2014-09-08
Får starka Wes Anderson-vibbar; egocentrismen, tafattheten, det frusna uttrycket av skräckblandad förvirring i hans anlete--Oliver är definitivt autistisk. Fast till skillnad från Wes finns en djupare medvetenhet om det sociala i Ayoades manus, så han lider ju bevisligen inte av det själv. Indieklyshorna--som att gilla Le Samourai och Dreyer, t.ex--nej förlåt, jag menar såklart att VISA att man gillar Le Samourai och Dreyer--är ju UPPENBARLIGEN medvetna; som med verkliga hipsters indikerar de en svag och osäker karaktär, som Olivers. Väldigt kul film, till och med lite feelsy. Ayoades talang är bred och djup, jag hoppas han har en produktiv framtid.
rip_ratm_rip
2014-08-05
myspys
Gordyal
2014-07-23
Herrejisses så tråkigt. Farligt nära en etta. (4+/15)
Visa äldre kommentarer »