Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Sucker Punch


Vi får följa med in i en ung flickas drömvärld som blir hennes flykt undan en betydligt mörkare verklighet i fångenskap. Tillsammans med fyra medfångar bestämmer hon sig för att rymma men flyktvägen är fylld av våldsamma faror och det blir allt svårare att skilja på vilka som är verkliga och vilka som bara finns i fantasin...


Originaltitel Sucker Punch
Regissör Zack Snyder
Manus Zack Snyder, Steve Shibuya
Genre Action, Thriller, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Emily Browning, Abbie Cornish, Jena Malone, Vanessa Hudgens, Jamie Chung, Carla Gugino, Oscar Isaac, Jon Hamm, Scott Glenn, Richard Cetrone, Gerard Plunkett, Malcolm Scott, Ron Selmour
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4185
Filmnummer 83227

Recensioner

Skapad 2019-12-19 av Esettlokko
Är man bekant med Zack Snyder har man, åtminstone, kunnat ha vissa förväntningar på filmens estetiska utförande, trots att man kanske plågat sig igenom trailern tidigare och undrat vad f-n det ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av Denfilmgalne
När jag skulle se filmen ”Sucker punsch” hade jag inte särskilt höga förväntningar. Jag blev dock förvånad redan i början, och efter första minuterna var jag fast. Det var skildringen av et...   Läs mer »

Skapad 2019-11-21 av Andy_B
En ung tjej sätts på mentalsjukhus av sin onda far och för att orka med livet där skapar hon sig en fantasivärld. Kan denna värld också hjälpa henne att fly? Sucker Punch har fått lida lite ...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2022-02-11
Det här var ett misslyckande.
pelikan
2020-08-03
Jag skulle ge en fyra för estetiken, både visuell och musik. Tyvärr är historien så dåligt sammansatt (trots en intressant idé), att det bara blir en tvåa. Stark tvåa visserligen.
päronanton
2017-07-30
Den va bra! Och mycket tack vare att det är kvinnor som spelar huvudrollerna vilket är roligt! Annars var filmen bra!
KyLLo
2015-09-22
Helt otroligt dålig. Det enda som är bra med den är att det är visuellt snyggt. Annars hade det blivit bottenbetyg. Positivt att det är kvinnor i huvudrollen i en genre där huvudrollerna domineras av män. Men varför ser huvudpersonen ut som en blonderad porrskådis? Varför späda på fejkade ideal som enbart bygger på att kvinnor i första hand ska behaga män och bara får ta plats på mäns villkor?
Daed
2015-07-06
Jag gillar konceptet och det är mestadels snyggt och välgjort, men det tänder aldrig riktigt till. Den kunde ha blivit något riktigt speciellt, men tyvärr når den inte helt fram. Synd på en intressant idé.
Krille80
2015-01-07
Jag måste säga att filmen första 12-13 minuter är underbara. Jag älskar dem. Därefter går det bara utför t.o.m. till den grad att det visuella inte ens är särskilt attraktivt.
cheshirecat
2014-10-29
Vid det här laget vet man väl vad man ska vänta sig av Zack Snyder; en småintressant grundidé som dränks i kass regi, uselt soundtrack, styltig dialog, trist manus, oinspirerade skådespelarinsatser (med undantag för stackars Emily Browning som verkar ha gjort allt för att göra sin roll lite intressant), snygga effekter, tvivelaktig ideologi, spekulativt våld och mängder av omotiverad och tjatig slow motion.
NEDERVETIL
2014-09-04
Grundtanken med historien var bra och vissa sekvenser i filmen är fantastiska.... men det funkar inte riktigt som helhet..... känns lite bittert eftersom så mycket i filmen är bra....
zallaxx
2014-08-11
Bästa filmen på länge! Folk som gnäller bör sluta se film och ta upp en annan hobby..... tex samla frimärken..... Tebax till filmen så har du har nog aldrig sett nått liknande iaf, vilket är svårt att säga om de flesta filmer numera.
OlaGinola
2014-07-21
En spektakulärt misslyckad film, på alla sätt och vis. Zack Snyder har fått alldeles för fria tyglar och tycks stundtals helt glömma bort att han har ett slags ramhistoria att förhålla sig till. Dock finns det en vilja att underhålla, som gör att man aldrig blir uttråkad, även om man ibland undrar om ens Snyder själv vet var i historien han befinner sig. Blandar fantasi och verklighet i en våldskarusell som sällan snurrar långsammare än 100 kilometer i timmen. Se den gärna, men var på förhand medveten om att det inte finns något att förstå.
Visa äldre kommentarer »