Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Sudden Impact


Det här är fjärde delen i Dirty Harry-serien. Locke spelar ett våldtäktsoffer som hämnas på gärningsmännen genom att ritualmörda dem. Harry är henne på spåren.


Originaltitel Sudden Impact
Regissör Clint Eastwood
Manus Joseph Stinson, Rita M Fink, Harry Julian Fink, Charles B Pierce, Earl E Smith
Genre Drama, Action, Kriminalare, 80-tal
Skådespelare Clint Eastwood, Sondra Locke, Pat Hingle, Bradford Dillman, Paul Drake, Jack Thibeau, Audrie J Neenan, Albert Popwell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2102
Filmnummer 549

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


sven_usling
2021-09-17
Något sämre än trean, och inte särskilt bra. Men det är heller aldrig dåligt.
menschenfeind
2021-05-26
Den bästa av Harry-uppföljarna, men Harry själv känns en aning överflödig i historien.
Dele
2020-08-20
Bättre än föregångaren men storyn är här väl ensidig och Callahan lite för cool för sitt eget bästa, och känns mer som en karaktär än människa. Småunderhållande ändå, men 80-talsmusiken och miljöerna känns inte lika kul som 70-talets dito. Stark betygstvåa.
labi
2016-06-23
Hämnd och underhållningsvåld. Heja heja.
Krille80
2014-11-04
Den fjärde filmen med Harry Callahan handlar om hur han ska stoppa en kvinnlig mördare som hämnas på dom som våldtog hennes syster och henne själv många år tidigare. Öppningsscenen är inte helt fel när Clintan skjuter ner 4 skurkar på ett cafe med sin Magnum. Synd är att filmen blir lite väl seg och det är för mycket fokus på Sondra Lockes rollfigur.
Fläskkäft
2014-05-03
En ganska blek historia i jämförelse med den första filmen. Förutom Sandra Lockes hämndhistoria har inte Callahan så mycket att göra. Vi som redan känner karaktären får stå ut med en del upprepning av Harrys moves vilket blir lite tröttsamt. Scenerna med Locke är nog bäst och de(tillsammans med filmmusiken) känns som Hitchcockögonblick faktiskt. Men det är ju ändå Dirty Harry och så länge jag får dräpande kommentarer varvat med lite komik har jag ganska kul. Roligast var nog när han i barscenen sparkade det hiskeliga fruntimret i röven efter att ha nekat henne en drink för att i en senare scen ge samma fruntimmer en rak höger. =)
Starkbröl
2014-04-19
Ganska svag trea, där Clintan är snubblande nära att bli ett offer för sin egen coolhet. Dvs lite för nära poserandet. Locke är stencool och mycket trovärdig i sin tragik.
idd
2013-11-28
lite som en parodi på de första filmerna, men utan att va särskilt roligt..
Hypostas
2013-10-20
Det var den här filmen som (när jag var liten) lärde mig vad ordet "flata" betydde, samt att tjejer minsann också kan vara delaktiga i gruppvåldtäkter. Dirty Harry - en skola för livet. Eller inte...
PeterTheW
2013-05-06
Svagast hittills, men Clintan levererar ändå.
Visa äldre kommentarer »