Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Super 8


Sommaren 1979 bevittnar några vänner i en liten stad i Ohio en katastrofal tågolycka medan de håller på att spela in en Super 8-film. Snart börjar de misstänka att kraschen inte var någon olycka och det dröjer inte länge innan människor i staden börjar försvinna spårlöst och andra märkliga, oförklarliga saker händer. När den lokale polischefen försöker få reda på sanningen visar det sig vara något mer fasansfullt än någon av dem kunnat föreställa sig.


Originaltitel Super 8
Regissör JJ Abrams
Manus JJ Abrams
Genre Thriller, Science Fiction, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Joel Courtney, Kyle Chandler, Elle Fanning, Riley Griffiths, Ryan Lee, Gabriel Basso, Zach Mills, Joel McKinnon Miller, Jessica Tuck, Ron Eldard, Glynn Turman, Noah Emmerich, David Gallagher, AJ Michalka, Richard T Jones, Bruce Greenwood
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6688
Filmnummer 87651

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av zerion
Att Super 8 är en av sommarens mest hypade filmer råder det väl knappast något tvivel om. Anledningen till att jag såg fram emot den hade dock varken med Lost-skaparen J.J. Abrams eller Steven Sp...   Läs mer »

Skapad 2019-11-25 av Mihon86
Abrams gör en hyllning till Spielbergs Sci/Fi filmer från 1970 och 80-talet. Ett par Goonies-liknande ungar försöker göra en zombie-film till den lokala filmfestivalen. Under en filminspelning mi...   Läs mer »

Kommentarer


Boynthehood
2021-10-13
Det är en bra film som hade potential att bli något alldeles speciellt, men tyvärr tappar den ju längre filmen går. Synd.
Marrudin
2019-11-25
Tågscenen i början måste vara bland det mest överdriva som gjorts på film, bortsett från parodier då. Är man 20+ så har filmen ingenting att erbjuda, hade de skalat bort de fåtal ”läskiga” scenerna så hade det blivit en hyfsad barnfilm. Seg, händelselös och ointressant.
Marrudin
2019-11-25
Tågscenen i början måste vara bland det mest överdriva som gjorts på film, bortsett från parodier då. Är man 20+ så har filmen ingenting att erbjuda, hade de skalat bort de fåtal ”läskiga” scenerna så hade det blivit en hyfsad barnfilm. Seg, händelselös och ointressant.
Gordyal
2019-04-18
Imponerande på många sätt. Abrams & co har lyckats skapa en ungdomsfilm utan att adaptera den för ungdomar. Allt känns trovärdigt (inom ramarna) och jag får aldrig känslan av att det är tillsnällat eller Disney-sliskigt. Att jämföra med Stand By Me känns svårfrånkomligt, trots att likheterna inte är speciellt stora. Det känns också som att man måste jämföra med skitfilmen ET, trots att filmerna är som dag och natt. Det går också att dra vissa paralleller till Alien. Bra tempo, bra intensitet och grymma barnskådisar (i synnerhet Elle Fanning). Det är bara upplösningen som är kass, men med tanke på filmens övriga underhållningsvärde så tycker jag att slutet är rätt så lätt att bortse från. (11-/15)
deswhip
2019-03-02
Tågkraschen i början är den mest överdrivna tågkrasch jag sett iallafall. Tåget krockar med en bil och det resulterar i ett inferno av explosioner och högt flygande tågvagnar... Filmen är ovanligt bra för att ha barn/ungdomar i huvudrollerna men mer än en tvåa blir det inte tal om.
Rai
2018-02-04
Nja, den funkar väl att se....
Mysharry
2017-01-09
De första 80 minuterna är grymt bra och spännande. Allt klaffar, speciellt de unga skådespelarna. Suveränt. Kraftiga vibbar av Stranger Things. Bara en sån sak. Sen händer något. Känslan försvinner, musiken blir störande, och det blir, ja, dåligt, och banalt. Men den initiala fyran är så stark att den blir kvar. Den lilla bonusfilmen under eftertexterna förlåter de tidigare misstagen. Och ungdomarna är grymt bra, hela filmen.
Apefar
2016-12-29
Älskar du Stranger Things kommer du älska denna! Bra nerv genom hela filmen, bra unga skådisar! Sevärd!
Smultronsylt
2016-08-31
Nej. Jag trodde att det skulle vara en modern Goonies, eller kanske E.T. Jag är helt förstörd, så dåligt var det. Usch!
Supernaut
2016-08-21
Snygg och stämningsfull äventyrsfilm i bästa Spielberganda, men faktiskt lite mindre sentimental än Spielberg. Utmärkta skådespelarinsatser, särskilt från barnen.
Visa äldre kommentarer »