Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
1.5
av 5

Super Mario Bros.


Filmen är byggd på TV-spelet Super Mario Bros. Mario och Luigi är två hårt arbetande Brooklyn-rörmokare som råkar hamna i ett parallelluniversum där världen styrs av Kung Koopa. Bröderna är de enda som kan rädda jorden och universum från invasion.


Originaltitel Super Mario Bros.
Alternativ titel Super Mario Brothers
Regissör Annabel Jankel, Rocky Morton
Manus Ed Solomon, Terry Runte, Parker Bennett
Genre Familjefilm, Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 90-tal
Skådespelare Bob Hoskins, John Leguizamo, Samantha Mathis, Dennis Hopper, Fiona Shaw, Richard Edson, Fisher Stevens, Dana Kaminski, Mojo Nixon, Gianni Russo, Francesca P Roberts
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2827
Filmnummer 4985

Recensioner

Skapad 2019-11-13 av Stygga-Vargen
Jag har haft lite Super Mario-dille på sista tiden och det klassiska Super Mario Bros-spelet från 1985 är bland det bästa som någonsin hänt inom spelvärlden och jag har spelat det spelet i prin...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av
- Vad ska vi göra? - Ska vi ta sönder nallebjörnar? - Hm, har vi redan gjort. - Ska vi gå till Ica Maxi? - Vi är ju där hela tiden. - Ska vi se Super Mario Bros? - JAAAAAAAAAA!!! Ungefär så h...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Mat1az
Jag minns när jag fick mitt första tv-spel, det var ett Nintendo 8-bit. Med konsolen kom ett spel, Super Mario Brothers; ett spel som jag spenderade all min lediga tid på och höll varmt om hjärta...   Läs mer »

Kommentarer


jcoke88
2019-12-14
Nästan omöjlig att se färdig. Otroligt usel och plågsam från första minut till sista.

2017-08-05
Källmaterialet är jag inte särskilt bekant med då jag väldigt sällan spelar TV-spel men jag tycker att filmen är ganska bra faktiskt. Det är inget mästerverk men den är ändå ganska underhållande och rolig och skådespelarna gör ett bra jobb.
Stygga-Vargen
2017-07-22
What's not to like? Jag älskar Super Mario Bros-spelen och därför var jag tvungen att se den här filmen och den var faktiskt över förväntan. Spännande och välgjord film med bra skådespelare, bra musik och snygga specialeffekter. Bob Hoskins är klockren som Mario, John Leguizamo gör bra ifrån sig som Luigi och Dennis Hopper är övertygande som Koopa. Ångrar inte att jag såg den här filmen.
emmycaution
2016-09-19
Jag vill så gärna tycka att den är dålig på det bra sättet. Men tyvärr är den inte ens kalkonig. Det är en film med hyggligt soundtrack, animation och miljöer men med ett manus som är helt obegripligt och refererar enbart till spelen med karaktärernas namn. Inget annat vittnar om att det här handlar om Mario-bröderna. Men till filmens försvar så var det helt nytt att göra film baserad på spel. Inte för att framtida försök lyckas särskilt väl heller iofs...

2015-06-13
Ja herrejävlar, galet dålig film.
Falstaff
2014-11-19
104 minuter av brustna drömmar. Detta är med största säkerhet den mest förryckta filmen av sitt slag, och det vill säga en del.
ryderup
2014-03-03
Det är ju sådär slutet-av-80-tidigt-90tals Verhoeven-osnyggt och Cronenberg-kladdigt. Och inte har det mycket med Nintendos spel att göra... men fan, så dåligt matineäventyr är det inte på det stora hela.
RunRiot
2014-01-03
Vilken dynga! Undrar vad de tänkte här egentligen... Påminner lite om Turtlesfilmerna, men med den skillnaden att de faktiskt är bra. Däremot var den rätt underhållande och Samantha Mathis spelar riktigt bra. För övrigt var Yoshi fruktansvärt söt.
Barneyk
2013-12-09
Alltså, vem kom på tanken på att göra den här filmen på detta sättet? Helt oförståelig film...
MarsK
2013-11-10
Förväntade mig ingenting utom besvikelse. Blev dock positivt överaskad, filmen var väldigt underhållande. Det gällde bara att glömma bort att filmen skulle ha något med Super Mario att göra.
Visa äldre kommentarer »