Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Superman II


Tre skurkar som förvisats från planeten Krypton strax innan den förintades landar på jorden. De besitter samma superkrafter som Stålmannen, men har onda planer i kikaren. Samtidigt börjar Lois Lane ana att Clark Kent och Stålmannen har något gemensamt...


Originaltitel Superman II
Alternativ titel Superman II - Äventyret fortsätter, Stålmannen 2
Regissör Richard Lester
Manus Mario Puzo, David Newman, Leslie Newman
Genre Romantik, Äventyr, Science Fiction, 80-tal
Skådespelare Christopher Reeve, Margot Kidder, Gene Hackman, Terence Stamp, Ned Beatty, Sarah Douglas, Jackie Cooper, Marc McClure, Susannah York, Valerie Perrine, Clifton James, Jack O'Halloran, E G Marshall
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5096
Filmnummer 369

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


päronanton
2018-10-24
Ja jag vet inte vad jag ska sätta för betyg egentligen! Första filmen var inte särskilt bra men en klassiker. Tvåan är lite bättre vad de gäller handling. Men den har väl en vis kultstatus i alla fall.
Robkiller
2018-01-20
Underhållande fortsättning på förra filmen. Är väl lite väl fånig ibland, och effekterna är skitfula, men det kan man väl ha överseende med, med tanke på när den gjordes.
Rai
2017-12-23
Helt ok för den tiden. Idag skulle den naturligtvis inte funka...
Stygga-Vargen
2017-08-01
Nästan lika bra som ettan.
myslas
2016-02-06
OBS: Betyg och kommentar gäller The Richard Donner Cut! Mycket är sig likt från första filmen vilket är förståeligt då många av scenerna filmades samtidigt. Men här har det lite fåniga tagit överhanden och även om det är kul ett tag blir det snabbt tröttsamt. Å andra sidan bjuds man på mer action här och även om effekterna inte åldrats särskilt väl så är fighterna mellan Stålmannen och bovarna från Krypton underhållande. Det som i slutändan sänker filmen är ett undermåligt manus som många gånger är så dumt att man undrar om de försöker parodiera sig själva.
Noseman2005
2015-07-28
Smålarvig film som borde kunnat gjorts bättre.
Bumbi78
2015-01-27
Lesters uppföljare känns aningen slarvigare i sin regi, men innehåller desto mer charm utan att det blir alltför fånigt. Reeve är fortfarande mycket bra, både som Superman och den naive Clark Kent. De tre skurkarna med Zod som mastermind är häftiga och man sitter precis som efter första filmen med ett nöjt leende när äventyret tar sitt slut.
Krille80
2015-01-05
Gillar denna version, Richard Donners, av Superman bättre än Lesters version. Mer värme, charm och underhållning i denna versionen. Förhållandet mellan Lois Lane och Clark Kent/Superman är starkare och har bättre scener här. Sedan har ju denna version med Marlon Brando vilket säger väldigt mycket. 3+
Metheuz
2014-12-28
Väldigt fula specialeffekter, särskilt när det ska flygas. En hormonstinn Stålmannen gör några dumma beslut och Lois Lane är tidernas minst observanta reporter.
92axha10
2014-12-06
Christopher Reeves charm är svårslagen. Han har glimten i ögat och hans version av Superman är riktigt bra. Filmen vet vad publiken vill ha och levererar på alla plan.
Visa äldre kommentarer »