Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Svarta änglar


De två vännerna Juliet Hulme och Pauline Parker delar kärleken till fantasi och litteratur. Flickornas föräldrar är dock inte lika entusiastiska över att de träffas.


Originaltitel Heavenly Creatures
Regissör Peter Jackson
Manus Peter Jackson, Fran Walsh
Genre Drama, Kriminalare, Romantik, Thriller, 90-tal
Skådespelare Melanie Lynskey, Kate Winslet, Sarah Peirse, Diana Kent, Clive Merrison, Simon O'Connor, Jed Brophy, Peter Elliott (III), Gilbert Goldie, Geoffrey Heath, Kirsti Ferry, Ben Skjellerup, Darien Takle
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2808
Filmnummer 3446

Recensioner

Skapad 2019-11-21 av våldsamt_våld
Denna film är baserad på historian om mordet på Honorah Parker på Nya Zeeland år 1954. Men filmen handlar i huvudsak inte om mordet, snarare om orsakerna till mordet. Dessa orsaker grundar sig i ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av tvoj
När jag såg ett filmtips på TV om \"svarta änglar\" förstod jag att denna film skulle jag gilla. Jag blev trots mina stora förväntningar överraskad. Den var så mycket mer än vad jag förest...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Aviva
Peter Jackson har här gett sig på att göra film baserad på Pauline Yvonne Riepers dagbok från 50-talet. Pauline var tonårstjejen som tillsammans med sin vän/flickvän Juliet Humle brutalt slog ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av LaLana
Denna film av Peter Jackson kom ut två år efter det att han regisserat Braindead. Om denna var ett typexempel på så kallad ”splatterfilm” är Heavenly Creatures något radikalt annorlu...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av cineasten89
Efter att ha sett \"The Frighteners\" och \"Sagan om ringen\"-trilogin, ville jag se \"Svarta änglar\", som ju är regisserad av samme regissör till de tidigare nämnda. Jag hade stora förväntning...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Druvan
Svarta änglar (eller Heavenly Creatures som är originaltiteln, och att föredra enligt mig), är baserad på den sanna historien om de nyazeeländska tjejerna Pauline Parker och Juliet Hulme, taget ...   Läs mer »

Kommentarer


Stygga-Vargen
2019-02-13
Mohahaha! Så jävla skön rulle!
Adoniram
2016-12-12
En mycket märklig film. Märkligast är kanske att den bygger på en verklig historia (som var ruskigare i verkligheten). Faktiskt ännu märkligare än klippningen.
riddarkato
2016-12-08
En väldigt bra film. Väldigt sällsam stämning och superbt skådespel. På gränsen till en 5a.
lilebroer
2016-05-28
En märklig film att betygsätta. Det finns så otroligt mycket bra att säga om Heavenly Creatures men så finns det också det som är mindre bra, som Peter Dasents' bedrövliga musik - ett samarbete som egentligen bara passade till Jacksons' första filmer - och den lite väl tydliga eftersynkningen - ytterligare en barnsjukdom från vår regissörs tidiga dagar. Men kanske främst den, i alla fall för mig, långa startsträckan. Likväl så håller filmens tempo liv i filmens första hälft, både i bildberättande som regi, något som gör helheten mer än uthärdligt. För den som faktiskt tar sig an denna historia - från start till mål - lovar jag kommer få rejält betalt tillbaka.
Dele
2016-03-22
"Heavenly Creatures" är en intressant, obehaglig, intensiv och känslosam svart historia stilfullt och personligt berättad med mycket entusiasm. Peter Jacksons bästa film, som jag gärna återkommer till då och då.
indygrinder
2015-07-19
Har väldigt svårt för det jobbigt onaturliga skådespeleriet, men förstår att det ska vara så. Tyvärr gör detta att filmen inte blir särskilt obehaglig, vilket jag hade hoppats på. I övrigt: Mest imponerad av Peter Jacksons bredd. Svag trea.
Krille80
2014-11-15
Det är först när man har sett alla Peter Jacksons filmer som man inser vilken otrolig bredd den mannen har. Han kan inte bara splatterfilmer eller de senaste storslagna äventyrsfilmerna utan han kan också briljera med sitt hantverk i detta jordnära, skrämmande och välspelande drama. Detta är en sevärd film om en sann historia från Jacksons hemland. 3+

2014-05-05
Kemin mellan Winslet och Lynskey var klockren även om jag tyckte Lynskey var bättre än Winslets ihärdiga överspel. Man märker tydligt att detta är en Jackson-produktion med fantasisekvenserna och klippningen.
Astrojacob
2014-02-24
Magi med både en ring och en lång båtresa i handlingen. Synkad mot deras framtid? Peter Jackson närmar sig..... o Kate ville inte åka båt, hehe. FEMMA.
Taandborste
2014-01-19
Lite väl over the top från och till, annars riktigt intressant.
Visa äldre kommentarer »